Herlings start vier keer in Harfsen

Harfsen is zondag 21 oktober opnieuw gastheer van de crosswereldtop. De grote publiekstrekker is natuurlijk wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings. Zeer bijzonder is dat de 18-jarige Brabander op ‘t Peppelenbos zowel in het ONK MX1 als het ONK MX2 zal starten.  Zo is ‘de snelste man ter wereld in het zand’ liefst vier manches in actie te zien tijdens de ONK-finale in Harfsen.

Grootste kanshebber voor de dagwinst in de koningsklasse is meteen Herlings op zijn 450cc KTM. De titelstrijd ligt echter nog helemaal open met twee GP-fabrieksrijders Evgeny Bobryshev (Rusland) en Ken de Dijcker (België) als kanshebbers, samen met regerend kampioen Herjan Brakke. De Staphorster staat op slechts vijf punten van leider Bobryshev. Vuurwerk verzekerd dus! Ook Marc de Reuver wordt voorin verwacht. De Reuver switchte dit GP-seizoen succesvol naar het team van Formule 1-coureur Kimi Raikkonen, maar is nu terug op KTM.

De Nederlandse titel is al vergeven aan wereldkampioen Herlings en hij gaat in Harfsen ongetwijfeld laten zien waarom. De strijd om plek twee en drie ligt nog wel open. Erik Eggens en de Brit Jake Nicholls gaan strijden om het vice-kampioenschap. Een andere gevaarlijke outsider voor de top-5 is Jeremy van Horebeek (derde in het WK).

Meer informatie staat te lezen op www.mxharfsen.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.