woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Herlings start vier keer in Harfsen

Harfsen is zondag 21 oktober opnieuw gastheer van de crosswereldtop. De grote publiekstrekker is natuurlijk wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings. Zeer bijzonder is dat de 18-jarige Brabander op ‘t Peppelenbos zowel in het ONK MX1 als het ONK MX2 zal starten.  Zo is ‘de snelste man ter wereld in het zand’ liefst vier manches in actie te zien tijdens de ONK-finale in Harfsen.

Grootste kanshebber voor de dagwinst in de koningsklasse is meteen Herlings op zijn 450cc KTM. De titelstrijd ligt echter nog helemaal open met twee GP-fabrieksrijders Evgeny Bobryshev (Rusland) en Ken de Dijcker (België) als kanshebbers, samen met regerend kampioen Herjan Brakke. De Staphorster staat op slechts vijf punten van leider Bobryshev. Vuurwerk verzekerd dus! Ook Marc de Reuver wordt voorin verwacht. De Reuver switchte dit GP-seizoen succesvol naar het team van Formule 1-coureur Kimi Raikkonen, maar is nu terug op KTM.

De Nederlandse titel is al vergeven aan wereldkampioen Herlings en hij gaat in Harfsen ongetwijfeld laten zien waarom. De strijd om plek twee en drie ligt nog wel open. Erik Eggens en de Brit Jake Nicholls gaan strijden om het vice-kampioenschap. Een andere gevaarlijke outsider voor de top-5 is Jeremy van Horebeek (derde in het WK).

Meer informatie staat te lezen op www.mxharfsen.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen