Ook Tweede Kamer tegen APK-plicht

De Tweede Kamer sluit zich aan bij het standpunt van de regering en vindt het onnodig en zelfs ongewenst (wij worden steeds blijer) om op Europees niveau de APK-plicht in te voeren voor motorfietsen. Dit wederom voorzichtig positief nieuws meldt de KNMV. De Kamer heeft daarnaast een conceptbrief opgesteld om het standpunt kenbaar te maken aan de Europese Commissie en het Europees Parlement.

De Nederlandse regering heeft eind augustus laten weten dat het uitbreiden van de APK-plicht voor motorfietsen in combinatie met de enorme toename van controles niet tot een toename van de verkeersveiligheid leidt. Daarnaast geeft het voorstel van de Europese Commissie flink wat extra administratieve lasten.

We melden ons weer bij nieuws.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.