maandag 11 december 2023

Ook Tweede Kamer tegen APK-plicht

De Tweede Kamer sluit zich aan bij het standpunt van de regering en vindt het onnodig en zelfs ongewenst (wij worden steeds blijer) om op Europees niveau de APK-plicht in te voeren voor motorfietsen. Dit wederom voorzichtig positief nieuws meldt de KNMV. De Kamer heeft daarnaast een conceptbrief opgesteld om het standpunt kenbaar te maken aan de Europese Commissie en het Europees Parlement.

De Nederlandse regering heeft eind augustus laten weten dat het uitbreiden van de APK-plicht voor motorfietsen in combinatie met de enorme toename van controles niet tot een toename van de verkeersveiligheid leidt. Daarnaast geeft het voorstel van de Europese Commissie flink wat extra administratieve lasten.

We melden ons weer bij nieuws.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen