zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ook Tweede Kamer tegen APK-plicht

De Tweede Kamer sluit zich aan bij het standpunt van de regering en vindt het onnodig en zelfs ongewenst (wij worden steeds blijer) om op Europees niveau de APK-plicht in te voeren voor motorfietsen. Dit wederom voorzichtig positief nieuws meldt de KNMV. De Kamer heeft daarnaast een conceptbrief opgesteld om het standpunt kenbaar te maken aan de Europese Commissie en het Europees Parlement.

De Nederlandse regering heeft eind augustus laten weten dat het uitbreiden van de APK-plicht voor motorfietsen in combinatie met de enorme toename van controles niet tot een toename van de verkeersveiligheid leidt. Daarnaast geeft het voorstel van de Europese Commissie flink wat extra administratieve lasten.

We melden ons weer bij nieuws.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen