Herlings verbaast

Grote verbazing alom toen op vrijdag bekend werd dat Jeffrey Herlings toch zou aantreden in de Nederlandse Grand Prix in Lierop. Drie weken eerder brak hij in Bastogne tijdens de kwalificatie van de Belgische GP zijn schouderblad. Dat – daar ging iedereen van uit – betekende einde seizoen voor de tweevoudig wereldkampioen. Maar Herlings heeft als eens eerder iedereen verbaasd door snel na een blessure weer terug te komen. Zaterdagmiddag liet hij in Lierop zien weinig aan snelheid te hebben ingeboet, want hij zegevierde in de kwalificatie van de MX2. Dat betekent dat hij zondag vanaf de beste startplaats aan zijn beide manches mag beginnen. In het spoor van Herlings werd Glenn Coldenhoff fraai tweede. Lars van Berkel eindigde als negentiende, Michael Hool werd 21e en Ceriel Klein Kromhof 23e.
 
De kwalificatierace van de MX1 leverde een zege op voor wereldkampioen Toni Cairoli. Marc de Reuver kwam als veertiende over de finish.
 
Het programma op zondag begint om 10.20 uur met de finale van het EK 125cc, gevolgd door de finale van het EK 250cc. De MX2 is de eerste GP-klasse en gaat om 12.10 van start.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.