Herlings wint ‘slechts’ één manche

Jeffrey Herlings heeft donderdag in Rhenen slechts één manche gewonnen voor het open Nederlands kampioenschap motorcross in de MX2. Daar had hij echter een goed excuus voor. De talentvolle coureur stond in de eerste heat na een ronde al in de pits met een gebroken wiel.

Later op de dag was hij zoals verwacht op zijn KTM een klasse apart. De Belg Joël Roelants (KTM) en Mike Kras (Suzuki) volgden op eerbiedige afstand. Roelants had de eerste manche gewonnen vóór Glenn Coldenhoff (Yamaha) en Kras.

In de MX1 was de Rus Evgeni Bobrisjev de alleenheerser in Rhenen. Zowel in de eerste als tweede wedstrijd hield de Honda-rijder de Brit Shaun Simpson (Honda) en de Nederlander Marc de Reuver (Yamaha) achter zich. De Reuver stapte ondanks een zware enkelblessure toch op zijn motor. Hij scheurde vorig weekeinde zijn buitenste enkelbanden (!) af maar dat was niet te zien.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.