dinsdag 23 juli 2024

Herlings zevende in Rio de Janeiro

Jeffrey Herlings is zondag als zevende geëindigd in de Grote Prijs van Brazilië in de MX2-klasse. De crosser uit Elsendorp moest na zijn zege vorige week in Mexico in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap genoegen nemen met een plek buiten het podium. Aan de andere kant, onder zeer slechte omstandigheden hield hij de schade beperkt.

Glenn Coldenhoff scoorde goed. In de bijzonder modderige omstandigheden wist Coldenhoff zesde te worden in de eerste manche. In de tweede manche kwam hij na een tegenslag in de eerste ronde en een valpartij in de slotfase op een vijftiende plaats over de finish.

De zege ging naar de Brit Tommy Searle vóór de Fransman Christophe Charlier en de Spanjaard Jose Butron. Herlings behoudt nog wel de leiding in het algemeen klassement met 223 punten, Searle volgt nu met 203.

In de MX1 viel Herjan Brakke in de eerste manche uit maar sloeg terug tijdens de tweede heat door zeventiende te worden en zo vier punten te pakken. Christophe Pourcel won de GP, voor David Philippaerts en Kevin Strijbos.

Foto: KTM
Bron: ANP en teamberichten

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen