Het afscheid van Danny de Boer in beeld

De wegracetopper Danny de Boer heeft zich ooit tijdens een interview laten ontvallen dat hij eigenlijk nooit een officieel afscheid had gevierd, nadat hij door fysieke problemen noodgedwongen vrij abrupt stopte. Het plan was om nog een afscheidswedstrijd te rijden in het IDC maar door de coronaproblematiek werd dat steeds uitgesteld. Nu was er een mogelijkheid om ook zijn fans en familie te laten genieten tijdens de IDC-finale in Assen. Hij greep die kans met beide handen aan en kon beschikken over een BMW-motor van RR Socia Racing, hetzelfde team waarvoor zijn vriend Ricardo Brink in de Superbike rijdt. De ‘...
De wegracetopper Danny de Boer heeft zich ooit tijdens een interview laten ontvallen dat hij eigenlijk nooit een officieel afscheid had gevierd, nadat hij door fysieke problemen noodgedwongen vrij abrupt stopte. Het plan was om nog een afscheidswedstrijd te rijden in het IDC maar door de coronaproblematiek werd dat steeds uitgesteld. Nu was er een mogelijkheid om ook zijn fans en familie te laten genieten tijdens de IDC-finale in Assen. Hij greep die kans met beide handen aan en kon beschikken over een BMW-motor van RR Socia Racing, hetzelfde team waarvoor zijn vriend Ricardo Brink in de Superbike rijdt. De ‘Farmer’, zoals achter op zijn raceoverall staat, reed vooraf diverse trainingen en was het kunstje duidelijk nog niet verleerd. In de kwalificatie was hij al tweede en in de wedstrijd streed hij tot het laatst om de overwinning. Die ging uiteindelijk naar Frank Nieman, De Boer werd derde achter Danny van der Sluis en werd op het podium gehuldigd. Het was dus echt een waardig afscheid voor de rijder die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend! Toprak Razgatlıoğlu in beeld

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?