13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Nieuwe MOTO73 is uit!

Vandaag valt de nieuwe MOTO73 bij de abonnees op de deurmat, Wat biedt deze MOTO73? We zetten het op een rijtje:

Elitair en bloedsnel
De ene doet het met één R, de andere heeft er  twee R’en voor nodig en de derde gaat in zee met de letters SP. Het dient echter allemaal hetzelfde doel: je onderscheiden van de normale snelle jongens. Dit trio, de Ducati Panigale R, Honda CBR1000RR Fireblade SP en de MV Agusta F4RR, vormt de upper class van de bloedsnelle machines.

Voor de liefhebber
Nat, droog of half-half, het maakt in het Brits Superbike niets uit. Zelfs toen de omstandigheden op het TT Circuit zo verraderlijk werden dat er Engelsen begonnen te klagen, was er overal spektakel. De Nederlanders hadden het in het Britse zeker niet gemakkelijk, maar gingen niet kopje onder. 

Aanklampen!
“wat rijdt dat goed zeg, zo’n fiets uit de jaren tachtig!” Na een paar dagen op de FZR ben je om, blind van verliefdheid veroorzaakt door een combinatie van weemoed, romantiek en beleving. Pas als je in de achtervolging gaat op de VFR merk je dat de FZR oud, nukkig en simpelweg traag is. Aanklampen dus!

Herlings probeert het
Zeven weken nadat Jeffery Herlings zijn dijbeen brak tijdens een benefietrace, staat de Brabander aan de start van de Grand Prix in Mexico. Alle ogen zijn gericht op de MX2, aangezien Cairoli de wereldtitel bij de MX1 een week eerder al binnensleepte. 

Terug naar de basis
Een frame, een motorblok, twee wielen, een zadel, een koplamp en een tank. De basis is altijd hetzelfde, maar daarmee zijn vele varianten en designs mogelijk. Of die aanslaan, hangt af van de genialiteit van de ontwerper. In het geval van de Moto Guzzi California is dat Miguel Angel Galluzzi. We spraken met hem in zijn ontwerpstudio in Pasadena, Californië.

“Wat is het?”
Scherp gelijnd, belachelijk laag en uitgevoerd in matzwart. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het een F-117 Nighthawk Stealth Fighter op twee wielen is. De Honda NM4 Vultus is echter allesbehalve ‘stealth’.

Buigen voor de oude meester
Eindelijk moest de dit seizoen bijna onverslaanbare Marc Marquez een keer buigen voor de oude meester, Valentino Rossi. De 35-jarige Italiaan beleefde juist tijdens zijn thuisrace, de ‘Grand Permio TIM de San Marino e delle Riviera di Rimini’ op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, een fantastische renaissance. En met hem ruim 50.000 tifosi ter plekke en miljoenen ’46-fans’, waar ter wereld dan ook!

Scherper of Blitser?
De Suzuki GSR750 is een goede bekende van ons. Maar deze AZ-uitvoering hebben we nog niet eerder ontmoet. De plusprijs ten opzichte van een ‘gewone’ A is € 700. Wat je daarvoor extra krijgt? Dat wilden wij nou ook weten…

En nog veel meer…

Bestel direct of neem hier een abonnement!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen