“Hij kan beter bij Suzuki blijven”

Suzuki-corifee Kevin Schwantz is van mening dat Maverick Viñales er goed aan doet bij Suzuki te blijven en niet op Yamaha’s aanbod in te gaan Jorge Lorenzo te vervangen en Rossi’s teamgenoot te worden.

Dat vertelt de wereldkampioen van 1993 tegen Motorsport.com. “De slimme zakelijke beslissing is nu Suzuki, maar ook carrière-technisch kan hij beter bij Suzuki blijven”, aldus de Texaan. “De GSX-RR is goed, en inmiddels bijna on par met de Yamaha. Zelfs Rossi vertelde me dat de Suzuki in de juiste handen races kan winnen.”

Schwantz vervolgt dat het feit dat het enkel bij een derde plaats bleef, er in zit dat hij zijn eigen graf gegraven heeft met die slechte start. “Als je kijkt waar hij startte en waar hij uiteindelijk eindigde, dan had hij prima – zoals Rossi wel kon doen – de strijd aan kunnen gaan met Márquez en Dovizioso, nog voor ze vielen.”

GEEN STUIVER MEER WAARD
In de ogen van de Texaan is het dus gesneden koek: Viñales heeft niets te zoeken bij Yamaha, de Suzuki is prima. “Hij moet ervoor waken zijn marktwaarde niet om zeep te helpen naast Rossi. Valentino is toch de man, en als hij je kleineert en verslaat, zul je in de ogen van de fans geen stuiver meer waard zijn.” Ook kan Viñales bij Suzuki – mocht hij kunnen winnen, of beter nog kampioen worden – uitgroeien tot een legende, zoals ook Schwantz deed.

Hoe veel vertrouwen Schwantz in de Suzuki GSX-RR heeft, blijkt wel uit het antwoord op de vraag ‘denk je dat een coureur als Rossi of Lorenzo dit seizoen zou kunnen winnen op de Suzuki?’

Schwantz’ antwoord? “Ik denk van wel!”

Foto’s: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?