Honda houdt fabriek langer dicht

In eerdere berichten hoopte men bij Honda nog dat de Kumamoto-fabriek in Japan morgen alweer open zou kunnen, maar de productielijnen van Honda’s grootste motorfietsplantage blijven voorlopig gesloten.

De schade wordt inmiddels opgenomen en er kan dus gekeken worden wat er aan reparaties nodig is. Het houdt in dat de productie van de fabriek in Kumamoto pas na het weekeinde weer op kan starten, en dat is best een tegenvaller. 

De fabriek in Kumamoto is namelijk Honda’s grootste in Japan en de plek waar de grotere modellen gebouwd worden, zoals de Fireblade, de NC750-modellen, de VFR1200F, en ook de Goldwing rolt hier de deur uit. Het gemiddeld aantal motoren dat hier jaarlijks gebouwd wordt, ligt op zo’n 250.000 stuks. Twee weken het licht uit houden is dus een flinke tegenslag voor het merk.

“Honda heeft besloten de fabriek in het Kumamoto-prectuur voorlopig nog tot 28 april te sluiten, tot duidelijk is hoe veel schade er precies is. Of de fabriek daadwerkelijk weer opent op 28 april hangt af van de ernst van de schade en of toeleveranciers hun afspraken na kunnen komen. Honda verzamelt alle kracht en doet haar best de fabriek zo snel mogelijk weer draaiend te hebben.” aldus het persbericht eerder vandaag.

NASCHOKKEN
Bij de aardbevingen op het zuidelijke Kyushu-eiland vorige week kwamen tientallen mensen om het leven en raakten vele honderden gewond. Het opnieuw opstarten van de productie van de fabriek in Kumamoto wordt bemoeilijkt door naschokken zoals gisteren, toen een aardbeving van 6.1 op de schaal van richter de regio opnieuw opschrikte.

Foto: Honda

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?