Hopkins breekt bot rechterhand

Het huwelijk tussen John Hopkins en het WK Superbike is nog altijd geen schoolvoorbeeld van een gelukkige versie. Soms gaat het goed (Silverstone, 2011) soms helemaal niet (Assen en Nürburgring, 2009). En ook nu is er fikse tegenslag voor Hopper en zijn debuterende Crescent Fixi Suzuki-team.

De Amerikaan is eerder vandaag namelijk zwaar ten val gekomen bij testen op Phillip Island. Hopkins verloor op hoge snelheid de controle over zijn Crescent Fixi Suzuki en brak daarbij volgens eerste berichten een middenhandsbotje in helaas zijn rechterhand. Aan die hand liet hij onlangs al stukje vinger amputeren omdat herstel niet meer mogelijk bleek na een val op Brno.

Morgen vliegt Hopkins terug naar Amerika om daar, voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren, verder onderzocht te worden. Of hij kan rijden tijdens de openingsrace in Australië, over anderhalve week, is nog maar zeer de vraag.

Tom Sykes kende een compleet andere dag. De Kawasaki-coureur was samen met Carlos Checa (Ducati) het snelst. Eugene Laverty (Aprilia) en Marco Melandri (BMW) volgen op korte afstand terwijl het gat naar Max Biaggi (Aprilia) en Leon Haslam (BMW) ook niet al te groot is. Morgen en woensdag test het bijna complete SBK-veld verder.

1. Tom Sykes – Kawasaki – 1:33,0
1. Carlos Checa – Althea Ducati – 1:33,0
3. Eugene Laverty – Aprilia – 1:33,3
4. Marco Melandri – BMW – 1:33,4
5. Max Biaggi – Aprilia – 1:33,7

5. Leon Haslam – BMW – 1:33,7
7. Jakub Smrz – Liberty Effenbert Ducati – 1:34,0
8. Sylvain Guintoli – Effenbert Liberty Ducati – 1:34,1
8. Joan Lascorz – Kawasaki – 1:34,1
10. Ayrton Badovini – BMW Italia GoldBet – 1:35,0

11. Maxime Berger – Effenbert Liberty Ducati – 1:34,3
12. Michel Fabrizio – BMW Italia GoldBet – 1:34,4
13. Leon Camier – Crescent Fixi Suzuki – 1:34,5
14. David Salom  – Pedercini Kawasaki – 1:34,9
15. David Johnson – Rossair AEP BMW – 1:35,7

16. Davide Giugliano – Althea Ducati – 1:35,8
17. Lorenzo Zanetti – Pata Ducati – 1:37,1
18. John Hopkins – Crescent Fixi Suzuki – geen tijd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?