zondag 1 oktober 2023

IDC: Glenn van Straalen en Ricardo Brink uitblinkers

De IDC-coureurs (International Dutch Championship) keken lang uit naar de start van het raceseizoen. Iedereen was in zijn nopjes toen bekend werd dat de ingelaste race in Assen op 5 juni als echte wedstrijd zou worden verreden. Zonder publiek en huldigingen op het podium, maar dat mocht de pret niet drukken. Zowel de rijders in de breedtesport als de toppers in de twee belangrijkste klassen stelden alles in het werk om zoveel mogelijk punten te scoren. Glenn van Straalen won de Dutch Supersport en de 2.500 punten in de Dutch Superbike gingen naar Ricardo Brink, beiden waren de echte uitblinkers.

MXGP Rusland: Waarom deze tweede plek van Herlings zo anders is

De nacht ervoor trokken zware onweersbuien over het circuit. Het werd wel op tijd droog, maar er stonden grote waterplassen in de GT-bocht en op de kerbstones zodat water eerst moest zakken. Met een uur vertraging begonnen de kwalificaties op de grotendeels droge baan. ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’. Om 16.15 uur mocht de Dutch Supersport zich opstellen voor een wedstrijd over twaalf ronden. Op pole stond Glenn van Straalen en op de derde plaats Colin Velthuizen. De tweede plek van Sander Kroeze bleef leeg, hij ging in de tweede kwalificatie in de fout en een pijnlijke arm hield hem aan de kant. Al snel bleek dat er geen kruid gewassen was tegen Van Straalen. Hij won simpel, met een marge van 15,561 seconden op Velthuizen en zijn teamgenoot Jeroen Hilster, die ondanks zijn recente polsblessure netjes derde werd. Louis van Wijhe won nipt het duel met Rick Kooistra en werd vierde.

Sluitstuk van de dag was de Dutch Superbike. Ricardo Brink nam meteen het heft in handen, voor Vasco van der Valk en Nick Vlaar op zijn reservemotor. Zijn snelste R1 was in de kwalificatie in brand gevlogen. Vlaar moest afhaken en het duel om de derde plaats ging tussen Danny van der Sluis en Frank Nieman. Die laatste werd derde, nadat Van der Sluis remproblemen kreeg. Brink won met 13 seconden marge op Van der Valk, Vlaar werd vijfde. (Kees Siroo)

Wedstrijdinfo

IDC (International Dutch Championship) – 5 juni in Assen

Ricardo Brink nam direct het heft in handen in de Dutch Superbike.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image