woensdag 28 februari 2024

IJsspeedway: Jasper Iwema is weer op pad!

Na een bijzondere afsluiting van het afgelopen ijsspeedway-seizoen – namelijk ineens pats-boem en tot ziens – was het een tijdje stil rondom het team van Jasper Iwema. Maar geen paniek! Er werd door het Ice RacingTeam 800 hard gewerkt om klaar te zijn voor het aankomende EK en seizoen 2020-2021.

Deze opstart gaat uiteraard gepaard met de nodige onzekerheden qua wedstrijdkalender. Wel zijn er een aantal voorlopige zekerheden en daar houden ze zich binnen Ice RacingTeam 800 aan vast. Eén van deze voorlopige zekerheden is het Europees kampioenschap dat zondag 13 december wordt verreden in Polen. Daarnaast is er ook een voorlopige WK-kalender gepresenteerd, maar daaromheen hangen nog heel veel vraagtekens.

EK december 2020

Daarom ligt de focus nu op een goed resultaat tijdens het EK. Jasper gaat zich voor dit kampioenschap de komende periode voorbereiden in Zweden, in de buurt van Örnsköldsvik. Hij is daar de tijdelijke buurman van Martin Haarahiltunen, een rijder die al jaren in het WK actief is. Ze gaan samen op zoek naar ijs om zich zo voor te bereiden op het EK.

Jasper Iwema: ‘Ook in het IJsspeedway is het enorm belangrijk om je materiaal door te blijven ontwikkelen. Afgelopen winter merkte ik dat er ruimte was voor een aantal veranderingen. Zo zijn we begonnen met het aanpassen van de polyester kappen, samen met Marco Glorie. Met als doel om de rijhoogte en zitpositie te veranderen. Daarop volgde een aanpassing in het subframe. Na ideeën uitgewisseld te hebben met Rene Brink, kwam ik via Marco Glorie bij framebouwer Hocob terecht. Dit resulteerde erin dat ik een nieuw revolutionair Hocob-frame voor het komende seizoen ga testen.’

Jasper Iwema in de Zondagmorgenfilm

‘Samen met Andre Stamsnijder van SO Products hebben we verder de vering aangepast, iets wat mij meer stabiliteit moet gaan geven. We hebben ook mijn zitje en voetsteun aangepast, waardoor de motor lager wordt en ik meer in de motor kan zitten. Dit alles met als doel om meer controle over de motor te krijgen, zodat ik mij geen passagier op een rodeo stier meer voel.’
Binnenkort wordt in ijzige omstandigheden de nieuwe motor van Jasper gepresenteerd.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen