Zondagmorgenfilm: Op pad met Jasper Iwema

Jasper Iwema is een held. Punt. Uit. Twee weken geleden wist hij zich namelijk in het Zweedse Örnsköldsvik te kwalificeren voor het WK IJsspeedway. Liefst 16 rijders stonden aan de start, waarbij de 6 beste rijders zich zouden plaatsen voor het WK. Een heel belangrijk moment, want niet plaatsen zou voor Jasper een enorme domper zijn. Uiteindelijk lukte het hem en dus is Jasper er bij.

MotorNL maakte een portret van Jasper Iwema. Check hier de video.

Jasper daarover: ‘Ik ben ontzettend blij met mijn kwalificatie voor het WK! Ook ben ik opgelucht, want het blijft altijd lastig omdat de kwalificatie een momentopname is van één wedstrijd. Maar alles verliep zoals ik gehoopt had en het waren mooie races, al had ik misschien één extra heat kunnen winnen. Ook bevestigt dit resultaat dat ik beter ben geworden ten opzichte van vorig jaar. Het doel was rechtstreekse plaatsing voor het WK en om dan op het podium (derde, red.) te eindigen is geweldig! Nu gaan we ons voorbereiden op een mooi WK-seizoen. Ik kijk er enorm naar uit!’

Overigens staat er nog een Nederlander aan de start in het WK dankzij Bart Schaap. Hij kreeg, tot ieders verrassing, een permanente wildcard.

In de film hieronder krijg je een bijzonder inkijkje in het leven van Jasper Iwema de ijsracer. Ga er goed voor zitten, want het is bijzonder. Of zoiets.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL