‘Ik ben de snelste Honda-man na Marquez’

LCR Honda-coureur Cal Crutchlow heeft na de Grand Prix in Texas nul punten op zijn conto, maar dat weerhoudt hem er niet van zichzelf tot de op één na snelste Honda-rijder te kronen, na Marc Márquez uiteraard.

Tegen BT Sport stak de Engelsman na de race van wal over de snelheid die hij als rijder heeft, de gebreken van zijn apparatuur en over hoe dat hem vooralsnog ook de kop kost. ‘Ik heb de snelheid, maar de Honda ontbeert acceleratie. Dat compenseren in de bochten kost me nu voor de derde keer een puntenfinish.’ Ergens heeft Crutchlow een punt. Op Qatar na, kon hij zich zeker tijdens trainingen en kwalificaties namelijk steevast in de top-10 melden. In de races kost zijn gebrek aan zadelvastheid hem nu aardig wat punten.

Overigens legt de Brit de schuld van de crashes an sich wel volledig bij zichzelf. ‘Of er (in Austin, red.) nou iets op de baan lag of niet, ik maakte een fout,’ benadrukt hij. Crutchlow verwacht dat een deel van het gebrek in acceleratie in de nabije toekomst opgelost kan worden. ‘De fabrieksjongens hebben al nieuwe onderdelen, die duidelijk werken voor ze. Met name in de vierde en vijfde versnelling de bocht uit merk ik dat mijn Honda tekort komt. Achter Scott (Reddin, red.) verloor ik nog steeds tijd. Ik was sneller, ondanks dat ik op acceleratie wat toe moet geven.’ De LCR Honda-coureur hoopt op korte termijn ook over de nieuwe onderdelen te kunnen beschikken.

IN HET VERLEDEN BEHAALDE RESULTATEN…
Crutchlow zal met weemoed terugkijken naar verleden jaar, toen hij zichzelf niet enkel de op één na snelste Honda vond, maar het ook daadwerkelijk was. In 2015 had hij na de Grand Prix’s in Qatar, Amerika en Argentinië namelijk 32 punten, vier minder dan Márquez. Ook wist hij zich afgelopen seizoen in Argentinië zelfs op het podium te rijden, drie puntenloze finishes zullen hem dus behoorlijk pijn doen.

Foto’s: 2snap

[justified_image_grid ids=23628,23629,23630,23631]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?