zondag 24 september 2023

In memoriam Gunter Verbrugge

De bekende Belgische zijspanbakkenist Gunter Verbrugge is op zondag 30 januari overleden. Gunter was de oudere broer van Sven Verbrugge, die drie keer Wereldkampioen zijspancross werd met Daniël Willemsen. Gunter was een gepassioneerde sportman, die eerst in de paardensport een hoog niveau haalde. Daarna maakte hij de overstap naar de zijspancross. Hij reed als bakkenist mee in het WK zijspancross met Geert de Voldere, Eddy Nuyts en in 1995 en 1996 met de Nederlander Marco Bens. Vanwege diverse blessures besloot Verbrugge na de eeuwwisseling de overstap te maken naar de wegrace en begon als bakkenist bij Jef Driessen. Daarna vond hij onderdak bij diverse andere coureurs en vormde lang een koppel met Jan Bevers.

Gunter kwam uiteindelijk bij toeval bij John Smits in het span en dat klikte uitstekend. Het koppel vierde vele overwinningen in zowel het IDM als het BK, waarin twee titels werden behaald. In het ONK werden zij samen twee keer vice-kampioen. Ze waren graag geziene gasten, waar ze ook reden. Gunter was erg sterk en atletisch. Hij maakte er steevast een gewoonte van om in de uitloopronde op z’n kop in de bak te gaan staan, het publiek keek daar naar uit. In 2019 speelden lichamelijke krachten een dusdanige rol dat hij besloot zijn helm aan de wilgen te hangen. Zijn allerlaatste IDM-wedstrijd in Hockenheim met Smits Racing eindigde in een overwinning.

In juni zou Gunter zestig jaar worden, maar helaas maakte hij zelf een einde aan zijn leven. De motorsport verliest in Gunter Verbrugge een geliefd en markant persoon.

Wij wensen zijn vrouw Andrea en dochters Zoë en Didi veel sterkte.

Gunter Verbrugge
Het handelsmerk van acrobaat Gunter Verbrugge.
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image