maandag 11 december 2023

TT Isle of Man dit jaar live te volgen op internet

De TT op Man, de beroemdste wegrace ter wereld, zal live op internet worden uitgezonden. Alle informatie is nu gepubliceerd en ook de kosten zijn ook bekendgemaakt.

Live uitzending van de TT van Man 2022

Het duurt nog geen 100 dagen meer voor de TT Isle of Man van start gaan. Je was er graag bij geweest. En dat kan, virtueel weliswaar. Dit voorjaar wordt het digitale TT-kanaal gelanceerd dat het hele jaar door vrij toegankelijke inhoud gaat bieden. Er is onder meer een jaarlijkse lange documentaire gepland, die in het najaar voor het eerst zal worden gepubliceerd. Een meerdelige documentaireserie volgt in het voorjaar van 2023.

De gratis inhoud kan worden uitgebreid met de betaalde TT +. Dat biedt hoogtepunten uit de recente geschiedenis van de TT, toegang tot live-evenementen zoals de TT Preview Show in april en verslaggeving van de eerste Esports-wedstrijd van de TT.

Kosten van de Isle of Man TT LivePass TT+

Maar waarom je TT + echt wil kopen, is natuurlijk vanwege de rechtstreekse verslaggeving van de Tourist Trophy. Van de kwalificatie tot de races – tot 40 uur live verslaggeving, inclusief voorbeschouwing van de race en analyse achteraf. Greenlight Television, een productiemaatschappij op het eiland Man, heeft de opdracht gekregen deze rechtstreekse uitzending te verzorgen.

De TT+ LivePass kost eenmalig €21,99 (£14,99). Naast een aantal vaste camera’s die over de bergcircuit zullen worden verspreid, zullen ook de beelden van twee live cam helikopters worden uitgezonden. Dit alles zal worden aangevuld met diverse overlays om de klassementen te visualiseren en diverse updates tijdens de races.

De live-uitzendingen worden verzorgd door Matt Roberts, Amy Williams, Jennie Glow en Rick Faragher. Dave Moore en Andrew Coley zullen de races van commentaar voorzien, met ondersteuning van TT-winnaar Cameron Donald en Steve Plater.

Arai kan weer: Isle Of Man TT Limited Edition 2022

Deskundigen ondersteunen radio en video

Naast de rechtstreekse visuele verslaggeving zijn er ook nog steeds de uitzendingen van Manx radio. Een uitgebreid team van deskundigen zal beide platforms ondersteunen, waaronder voormalige TT-deelnemers als Mark Miller, Horst Saiger, Jenny Tinmouth en Patrick Farrance, alsmede journalist John Hogan en huidig TT-deelneemster Maria Costello.

Momenteel is de dienst nog in voorbereiding. Zodra het TT-kanaal beschikbaar is, zullen we dat melden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen