Iwema met wildcard naar Dutch TT

De FIM heeft vandaag aan de KNMV bevestigd dat Jasper Iwema met een wildcard aan de Dutch TT mag deelnemen. Iwema zal uitkomen in de Moto2-klasse en is daar natuurlijk blij mee: Dit is helemaal super. Ik wil mijn sponsoren en alle mensen om mij heen bedanken voor deze mogelijkheid. Dit jaar zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan in de vorm van het rijden van het EK Moto2 en dan wil je zo snel mogelijk terugkomen op WK-niveau. Om dan gelijk zal zo snel mee te kunnen doen is een stap in de goede richting. Nu moeten we hard aan de bak om straks competitief te kunnen zijn.

De overstap van Moto3 naar Moto2 is natuurlijk voor het publiek ook een interessante wending. Iwema reed immers van 2009 tot 2013 mee als vaste rijder in het WK Moto3. Vorig jaar kreeg hij geen teamplekje, maar kwam hij na zijn sterke wildcardoptreden tijdens de Moto3-race in Assen (P12) in beeld bij het Franse CIP Moto3 Team voor wie hij vanaf de Grand Prix van Aragón het seizoen afmaakte. Dit jaar gooide Iwema het roer om en stapte hij over naar het EK Moto2 waar hij in dienst is van het Griful Team en op een MVR Honda racet. Die overstap levert hem nu dus deze wildcard op.

Hoewel Iwema in het begin moeite had met de overstap naar een Moto2-motor toont hij wel ambitie voor de race op Nederlandse bodem: Mijn ambitie is hoog, maar ik moet wel een klein beetje realistisch zijn. We moeten hard aan het werk blijven en dan zullen we zien hoe goed we zijn. Er moeten nog veel punten worden verbeterd. Als ik de progressie blijf maken die ik nu de afgelopen weken heb gemaakt, dan moeten we een heel eind kunnen komen. Binnenkort ga ik testen op het TT Circuit. Op basis daarvan kan ik beter inschatten waar ik straks sta.

Niet iedereen is trouwens zo enthousiast als Iwema zelf, neem bijvoorbeeld onderstaande Tweet van Michael van der Mark:

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.