vrijdag 19 april 2024

‘Doorgeven flitsers op radio is misdadig’

De Vereniging voor Verkeersslachtoffers stelt vandaag in een open brief dat ze het doorgeven van locaties van snelheidscontroles op de radio aan automobilisten misdadig vindt, zo meldt RTL Nieuws vanochtend. De vereniging eist dat radiostations er direct mee moeten stoppen.

Daarnaast vindt de vereniging dat de radiostations luisteraars proberen te trekken over de rug van verkeersslachtoffers. Ook nodigt het volgens hen uit om hard te rijden, hetgeen tot grote verkeersonveiligheid leidt. In België heeft de kritiek al tot succes geleid: daar worden enkel nog de door de politie aangekondigde flitslocaties op de radio medegedeeld.

Verschillende radiostations hebben al gereageerd, waaronder BNR. De reactie van BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich maakt duidelijk dat de meldingen moeten zorgen voor meer bewustheid: “Wij willen met de meldingen zorgen dat mensen zich bewuster zijn van hun snelheid. We melden ook alleen flitsers op de autosnelwegen, dus niet in de bebouwde kom of op 80-kilometer wegen, dat is een bewuste keuze. Het overgrote deel van de verkeersslachtoffers, zo’n 87 procent, valt helaas in de bebouwde kom, of op die 80-kilometer wegen. Op de autosnelwegen is dat percentage gelukkig een stuk lager.”

De poll op RTL Nieuws laat trouwens zien dat het merendeel van de Nederlanders het er niet mee eens is: slechts 26% is het eens met de stelling dat radiozenders er mee moeten stoppen, 74% klikte op ‘Oneens, er worden al genoeg bonnen uitgedeeld.’

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen