‘Doorgeven flitsers op radio is misdadig’

De Vereniging voor Verkeersslachtoffers stelt vandaag in een open brief dat ze het doorgeven van locaties van snelheidscontroles op de radio aan automobilisten misdadig vindt, zo meldt RTL Nieuws vanochtend. De vereniging eist dat radiostations er direct mee moeten stoppen.

Daarnaast vindt de vereniging dat de radiostations luisteraars proberen te trekken over de rug van verkeersslachtoffers. Ook nodigt het volgens hen uit om hard te rijden, hetgeen tot grote verkeersonveiligheid leidt. In België heeft de kritiek al tot succes geleid: daar worden enkel nog de door de politie aangekondigde flitslocaties op de radio medegedeeld.

Verschillende radiostations hebben al gereageerd, waaronder BNR. De reactie van BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich maakt duidelijk dat de meldingen moeten zorgen voor meer bewustheid: “Wij willen met de meldingen zorgen dat mensen zich bewuster zijn van hun snelheid. We melden ook alleen flitsers op de autosnelwegen, dus niet in de bebouwde kom of op 80-kilometer wegen, dat is een bewuste keuze. Het overgrote deel van de verkeersslachtoffers, zo’n 87 procent, valt helaas in de bebouwde kom, of op die 80-kilometer wegen. Op de autosnelwegen is dat percentage gelukkig een stuk lager.”

De poll op RTL Nieuws laat trouwens zien dat het merendeel van de Nederlanders het er niet mee eens is: slechts 26% is het eens met de stelling dat radiozenders er mee moeten stoppen, 74% klikte op ‘Oneens, er worden al genoeg bonnen uitgedeeld.’

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.