Iwema strijdend ten onder

Jasper Iwema heeft zich maar net gekwalificeerd voor de 125cc-race bij de TT van Assen. De Nederlandse troef eindigde vrijdag als 33e in de kwalificatierace en bleef minder dan een tiende onder de vereiste tijd om zaterdag te mogen starten. Het zag er aanvankelijk florissant uit voor Iwema.

Hij had na twee ronden de beste tijd achter zijn naam toen een regenbui losbarstte boven het circuit en hard rijden onmogelijk werd. Tien minuten voor het einde van de sessie was de baan weer droog en doken alle coureurs onder de tijd van de 20-jarige Drent. Iwema zelf kon in de slotfase van de kwalificatierace geen tijd meer neerzetten. De onfortuinlijke rijder ging onderuit, zoals op de foto duidelijk te zien is.

Van de Nederlandse wildcardrijders kwalificeerden Bryan Schouten (26e), Jerry van de Bunt (29e) en Thomas van Leeuwen (32e) zich eveneens voor de race. Van der Bunt stond korte tijd zelfs vierde maar zakte net als Iwema terug in het droge. Voor Van Leeuwen is het overigens nog wel spannend want zijn machine liep stuk en moet nu in de werkplaats, en dus niet op het circuit, gemaakt worden. Ernst Dubbink slaagde er helaas niet in om zich te kwalificeren.

De Spanjaard Maverick Vinales reed de snelste ronde en start zaterdag vanaf poleposition in de lichtste klasse. Naast hem op de eerste startrij staan de Fransman Johan Zarco en de Duitser Sandro Cortese.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.