zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Simoncelli pakt pole in Assen

Marco Simoncelli heeft vrijdag in Assen de kwalificatierace in de MotoGP naar zijn hand gezet en start zaterdag in de 81e editie van de TT van pole position. De 23-jarige Italiaan van Honda klokte op het Drentse circuit de beste rondetijd: 1 minuut en 34,718 seconden.

De Amerikaan Ben Spies was een fractie minder snel met 1.34,727 en de coureur van Yamaha veroverde met die tijd de tweede plek op de voorste startrij. De Australiër Casey Stoner (Honda) reed de derde tijd: 1.35,008.

Regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo (Yamaha) zette in de kwalificatie van de MotoGP, die op een droge baan werd verreden, de vier tijd neer (1.35,244). Valentino Rossi worstelde met de afstelling van zijn Ducati. De negenvoudig wereldkampioen klokte de elfde tijd (1.36,564). Daarmee staat hij zelfs achter merkgenoten Karl Abraham (7e), Nicky Hayden (9e) en Randy de Puniet (10e).

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen