Simoncelli pakt pole in Assen

Marco Simoncelli heeft vrijdag in Assen de kwalificatierace in de MotoGP naar zijn hand gezet en start zaterdag in de 81e editie van de TT van pole position. De 23-jarige Italiaan van Honda klokte op het Drentse circuit de beste rondetijd: 1 minuut en 34,718 seconden.

De Amerikaan Ben Spies was een fractie minder snel met 1.34,727 en de coureur van Yamaha veroverde met die tijd de tweede plek op de voorste startrij. De Australiër Casey Stoner (Honda) reed de derde tijd: 1.35,008.

Regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo (Yamaha) zette in de kwalificatie van de MotoGP, die op een droge baan werd verreden, de vier tijd neer (1.35,244). Valentino Rossi worstelde met de afstelling van zijn Ducati. De negenvoudig wereldkampioen klokte de elfde tijd (1.36,564). Daarmee staat hij zelfs achter merkgenoten Karl Abraham (7e), Nicky Hayden (9e) en Randy de Puniet (10e).

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.