woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Jansen kampioen Talent Cup 600 UPDATE

UPDATE 1-10-2012
Ere wie ere toekomt. In het persbericht dat zaterdag verstuurd werd door de organisatie van de Talent Cup 600  is een fout geslopen. Het is niet Martijn Polinder die de eerste race won, maar Mervyn Verploegen van het Mervyn IKS Racing team. De Yamaha-rijder liet zaterdag  zien dat hij een uitstekende regenrijder was en won met ruime voorsprong de eerste race van de dag. Gefeliciteerd Mervy!

BERICHT 30-9-2012
De strijd om de titel in de Talent Cup 600 is gestreden. Tot op de laatste racedag stonden alle plekken voor het kampioenschap nog open, maar een valpartij en een penalty zorgde voor de uiteindelijk verrassende beslissing.

Gisteren werden twee races verreden voor de laatste punten in het kampioenschap van de Talent Cup 600. Tommy Sentges en Mick Jansen hadden de beste papieren voor de titel. De heren waren klaar om elkaar het leven zuur te maken op het circuit, maar door een natte baan werd het een verrassende wedstrijd. Niet de leiders van het klassement, maar Martijn Polinder liet deze dag zien dat hij een sterke rijder is. Polinder vertrok vanaf pole position en wist in de beginfase van de race met een behoorlijke voorsprong de eerste plaats veilig te stellen.

“Blijkbaar ben ik een echte regenrijder. Al in de kwalificatie ging het super goed en kon ik een mooie tijd neerzetten. Ik wilde perse op het podium komen op de laatste wedstrijddag van het seizoen. Het voelt echt heel goed om de race te winnen. Dat wordt nog extra versterkt door alle vrienden en relaties die vandaag op het circuit zijn om mij aan te moedigen!”, liet de gelukkige Polinder weten na de race.

Achter de leider ontstond een strijd tussen Tommy Sentges, Ricardo van Duijn en Terrel Bivens, die vanaf een negende plek doorstootte naar de kopgroep. Helaas voor Sentges verloor hij veel tijd door een valpartij in de Stekkenwal. Hij kon de wedstrijd wel uitrijden. Van Duijn en Bivens wisselden elke ronde van plaats, schouder aan schouder kwamen ze over het rechte stuk. Van Duijn bleek net iets sterker en wist de tweede plek veilig te stellen.

Tenminste, dat dacht hij. Maar omdat hij in de race had ingehaald onder een gele vlag, kreeg hij 20 strafseconden. Door deze penalty veranderde alles in de uitslag. Bivens schoof door naar een tweede plaats en Jansen naar de derde plek. Dat laatste was voldoende om de titel binnen te slepen.

Jansen na afloop van de race: “Wauw! Ik ben gewoon kampioen! Ik kon mijn oren niet geloven, toen mijn team zei dat ik derde was geworden en meteen de titel op mijn naam had gezet. Dit is echt geweldig. Ik ben zo enorm blij! Zo goed had ik helemaal niet gereden, omdat ik erg zenuwachtig was en veel te veel aan het nadenken was tijdens het racen. Nu is de druk van de ketel, dus ik hoop de tweede race nog even te winnen en de dag extra goed af te sluiten!”

Sentges kon na zijn val de race wel uitrijden en toch nog negen punten bij elkaar sprokkelen. “De motor is zwaar gehavend en het kost veel tijd en geld om hem voor de volgende race op te knappen. Daarom hebben we besloten niet mee te rijden in de tweede race. Bovendien sta ik 32 punten voor op de nummer drie. Dat is niet meer in te halen. Ik ben erg tevreden met mijn tweede plaats in het kampioenschap! Mick Jansen was toch iets sterker. Hij heeft het verdiend!”, aldus Sentges.

In de tweede race nam Jansen direct de koppositie in. Dat duurde niet lang, want Verploegen en Van Duijn klampten zich vast aan de kampioen. Daarachter kwamen Duits en Boonen met een noodgang naar voren, om mee te strijden voor de podiumplaatsen. Door al dat gedrang, kwam Jansen in de slotfase van de race in de knoop bij Ruskenhoek, waardoor hij wijd ging en de Talentcuppers achter hem mee nam.

De enige die hiervan profiteerde was Jaco Boonen: “Ik zag me kans en greep hem! In de Geert Timmer bocht kon ik de leiderspositie overnemen. Dat hield ik vast tot het einde! Echt geweldig om het seizoen af te sluiten door het erepodium te betreden.” Zijn teammaat Ricardo van Duijn kon de tweede plaats vasthouden, maar erg blij was hij niet met die plek. “Ik moest hoe dan ook voor Jaco eindigen, want we streden allebei om de derde plek in het kampioenschap. Helaas heb ik die af moeten geven aan mijn teammaat. Ik ben wel tevreden over de race die ik heb gereden. Ik heb alles gegeven wat er in zat!”, aldus de Yamaha-coureur na afloop van de race.

Jerrey Duits maakte het de laatste meters van de wedstrijd enorm spannend! Hij pakte op het nippertje de plaats van de derde man op dat moment, Mick Jansen, in. “Ik wilde heel graag nog één keer het podium beklimmen. Ik was daarom nog meer dan anders gemotiveerd en dat wierp z’n vruchten af! Ik ben enorm tevreden met het resultaat! En hiermee heb ik ook meteen de vijfde plek in het kampioenschap veilig gesteld.”

De strijd is gestreden. De kampioenstitel is veroverd door de sterkste man van dit seizoen van de Talent Cup 600: Mick Jansen. Op de tweede plek staat Tommy Sentges en de derde man is Jaco Boonen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen