vrijdag 9 juni 2023

Jeffrey Buis ontvangt belangrijkste Nederlandse motorsportprijs

Een bijzonder moment; Jeffrey heeft vandaag van de KNMV de Hans de Beaufort-beker uitgereikt gekregen voor zijn geweldige prestatie met de wereldtitel Supersport 300 in 2020. De 19-jarige coureur kreeg de prijs uitgereikt door KNMV topsport coördinator Barry Veneman, tevens zelf oud winnaar van deze onderscheiding.

De Hans de Beaufort-beker is de hoogste Nederlandse motorsport-onderscheiding van de KNMV en wordt jaarlijks uitgereikt aan de motorsporter die niet alleen succesvol is in de sport, maar zich ook het best heeft ingezet voor de belangen van de sport. De winnaars van de laatste jaren waren Glenn Coldenhoff (2019), Jeffrey Herlings (2018, 2016, 2015), Etienne Bax (2017) en Michael van der Mark (2014).

5 redenen waarom Jeffrey Buis ook in 2021 wereldkampioen wordt

Door de coronasituatie kon Jeffrey nu pas de beker in ontvangst nemen tijdens een testdag op het TT Circuit Assen, maar dat maakt de onderscheiding er niet minder mooi en bijzonder om!

Barry Veneman: “De prijs is voor coureurs die zich niet alleen op de baan, maar ook daarnaast onderscheiden met hun persoonlijkheid. Je bent nog altijd gewoon Jeffrey, gewoon jezelf, zeker ook dankzij je ouders. Je zet je in voor stichting Against Cancer en als het even kan ben je erbij op de baan om jeugd te begeleiden. Dat maakt jou een zeer terechte naam, gegraveerd op deze beker.”

Jeffrey Buis: “Echt heel bijzonder om nu tussen grote motorsportnamen als Egbert Streuer, Michael van der Mark en Jeffrey Herlings te staan. Niet te geloven, wat vet. Ol ben er best wel even van onder de indruk.”Foto credits: Randy van Maasdijk

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image