Jeffrey Buis ontvangt belangrijkste Nederlandse motorsportprijs

Een bijzonder moment; Jeffrey heeft vandaag van de KNMV de Hans de Beaufort-beker uitgereikt gekregen voor zijn geweldige prestatie met de wereldtitel Supersport 300 in 2020. De 19-jarige coureur kreeg de prijs uitgereikt door KNMV topsport coördinator Barry Veneman, tevens zelf oud winnaar van deze onderscheiding.

De Hans de Beaufort-beker is de hoogste Nederlandse motorsport-onderscheiding van de KNMV en wordt jaarlijks uitgereikt aan de motorsporter die niet alleen succesvol is in de sport, maar zich ook het best heeft ingezet voor de belangen van de sport. De winnaars van de laatste jaren waren Glenn Coldenhoff (2019), Jeffrey Herlings (2018, 2016, 2015), Etienne Bax (2017) en Michael van der Mark (2014).

5 redenen waarom Jeffrey Buis ook in 2021 wereldkampioen wordt

Door de coronasituatie kon Jeffrey nu pas de beker in ontvangst nemen tijdens een testdag op het TT Circuit Assen, maar dat maakt de onderscheiding er niet minder mooi en bijzonder om!

Barry Veneman: “De prijs is voor coureurs die zich niet alleen op de baan, maar ook daarnaast onderscheiden met hun persoonlijkheid. Je bent nog altijd gewoon Jeffrey, gewoon jezelf, zeker ook dankzij je ouders. Je zet je in voor stichting Against Cancer en als het even kan ben je erbij op de baan om jeugd te begeleiden. Dat maakt jou een zeer terechte naam, gegraveerd op deze beker.”

Jeffrey Buis: “Echt heel bijzonder om nu tussen grote motorsportnamen als Egbert Streuer, Michael van der Mark en Jeffrey Herlings te staan. Niet te geloven, wat vet. Ol ben er best wel even van onder de indruk.”Foto credits: Randy van Maasdijk

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?