Jeffrey Buis voelt Kawasaki ZX-6R aan de tand in Jerez en Valencia

De winterstop wordt door Jeffrey Buis en zijn team gebruikt om ervaring op te doen met een Supersport 600 motor. In de afgelopen periode maakte de 19-jarige coureur uit Steenwijkerwold testmeters met de Kawasaki ZX-6R op de circuits van Jerez en Valencia.

Test in Jerez

In januari kwam Jeffrey Buis in actie op het circuit van Jerez. Dit was voor de Kawasaki-coureur zijn eerste kennismaking met een Supersport 600 motor op een droge baan. Gedurende de drie testdagen reed Jeffrey zo’n 100 ronden op de Kawasaki ZX-6R. Er werd voornamelijk in de middag gereden, omdat toen de mist was weggetrokken en er een aangename (baan)temperatuur was. De jonge coureur werkte uitstekend samen met teamleden Frank Mos en Frank van Gerven om een steeds beter gevoel te krijgen op deze nieuwe motor.

Jeffrey na afloop: “Het was een goede test. Het was eerst wel even wennen, omdat ik een tijd niet op de motor had gezeten en tevens was het rijden met deze Kawasaki ZX-6R een nieuwe ervaring. Iedere ronde leerde ik weer bij. Ook voor het team is het een nieuw project, dus we hebben samen mooie stappen kunnen maken qua afstelling van de motor. Met de 300 is het belangrijk om een hoge bochtensnelheid aan te houden. Met een 600 moet je harder remmen, meer hoeken en eerder rechtop zetten bij het uitkomen van de bocht. De sfeer binnen het team was uitstekend, dus we kijken terug op een heel leuk maar vooral leerzaam weekend!”

Jeffrey Buis
Jeffrey Buis.

Het laatste weekend van februari kwam Jeffrey met de Kawasaki ZX-6R in actie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Naast de regerend wereldkampioen waren ook zijn MTM Kawasaki teamgenoten Koen Meuffels en Adrián Huertas aanwezig, die aan het testen waren met de Supersport 300 motor. Tijdens de eerste dag focuste Jeffrey zich voornamelijk op zichzelf om een steeds beter gevoel te krijgen op de Supersport 600 motor. Tijdens de tweede dag ging hij samen met het team aan de slag om dingen te proberen qua afstelling. Dit resulteerde erin dat Jeffrey’s gevoel steeds beter werd en het tempo ook steeds verder omhoog ging. Aan het einde van de tweede dag zette Jeffrey zijn snelste tijd van de test. Op de derde en laatste dag was de baan halfnat en besloot het team om niet in actie te komen.

Jeffrey na afloop: “Ook deze test heb ik met een goed gevoel afgesloten. We hebben in totaal weer zo’n extra 100 ronden ervaring op kunnen doen met de Kawasaki ZX-6R. Ik leer de motor steeds beter kennen. Ik had vooral op de tweede dag een goed tempo te pakken, waarbij ik ook snelle rondetijden wist te zetten. Ik wil het team bedanken voor deze geslaagde trainingsdagen in Valencia!”

Na deze twee geslaagde tests met de Kawasaki ZX-6R gaat Jeffrey zich later in maand focussen op het World Supersport 300 seizoen met diverse trainingen op de Supersport 300 motor van het MTM Kawasaki team. Eind maart staat de officiële WorldSSP300 test in Barcelona op het programma.

Bron: Jeffrey-buis.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?