dinsdag 18 juni 2024

Jeffrey Herlings verlengt contract met KTM t/m 2025

Jeffrey Herlings en KTM hebben hun contract met twee jaar verlengd. Dit betekent dat Herlings t/m 2025 voor het Oostenrijkse merk zal rijden. Door deze nieuwe overeenkomst is Herlings de rijder die de meeste achtereenvolgende volgende jaren voor KTM heeft gereden, namelijk 15.

De duurzame verbintenis tussen Red Bull KTM Factory Racing en meervoudig FIM Motocross-wereldkampioen Jeffrey Herlings loopt ook na de MXGP-campagne van 2023 nog twee jaar door.
De 28-jarige coureur ondertekende vorige week een contractverlenging bij de gedecoreerde fabriekscrew na een bezoek aan het Motorsport hoofdkwartier in Munderfing, Oostenrijk.

Drie wereldkampioenen die bewijzen dat een stapje terug doen helemaal geen ramp hoeft te zijn

Herlings tekende begin 2009 voor Red Bull KTM om als vijftienjarige zijn FIM MX2 Motocross World Championship-debuut te maken voor het seizoen 2010. In de dertien jaar dat de KTM-coureur nu rijdt, heeft hij 99 Grands Prix gewonnen met zowel 250 als 450 SX-F machines en drie MX2-titels (2012, 2013 en 2016) en twee MXGP-kroningen (2018 en 2021) verzameld, waaronder een van de meest dominante optredens in de MXGP-geschiedenis in ’18 en met een laatste ronde-laatste race-succes in ’21 waar drie rijders nog kans maakten op de nummer 1-plaat tijdens de laatste ronden van het evenement in Mantova, Italië.

Herlings, de meest succesvolle Nederlandse rijder in de geschiedenis van de sport, miste het gehele 2022 MXGP schema vanwege een blessure voorafgaand aan het seizoen maar is nu volop bezig met training en testvoorbereiding voor de 2023 kalender die op 12 maart begint in Neuquen in Argentinië. #84 gaat zijn zevende termijn tegemoet in de MXGP-klasse en met de 450 SX-F.

De nieuwe verlenging voor 2024 en 2025 brengt Herlings van 14 tot 30 jaar in de kleuren van Red Bull KTM Factory Racing en verlengt een gedenkwaardige samenwerking tot in totaal zeventien jaar op het hoogste niveau.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen