dinsdag 16 juli 2024

CF Moto 450 SR vindt toch z’n weg naar Europa

Enige tijd geleden vertelden we je over de CF Moto SR-C21. Die werd voorgesteld als een conceptmotor, waarbij de ‘C’ stond voor Concept en ’21’ voor het jaar waarin het prototype werd onthuld.

CFMoto komt met zware hypernaked genaamd 1250NK

CF Moto legde uit dat de motorfiets het jaar daarop in productie zou gaan en het bedrijf kwam de belofte na. De uiteindelijke versie heet de 450SR. Uiteraard zijn de onderdelen minder esoterisch. Met name de dubbele Brembo-schijf voor maakte plaats voor een enkele schijf, opnieuw met Brembo-remklauwen, de Öhlins-voorvork werd vervangen door een 37mm upside-down unit en de enkelzijdige achterbrug werd vervangen door een meer conventionele achterbrug.

Het uiterlijk blijft echter ongewijzigd en er is geen gebrek aan vleugels in racestijl op de kuip. De zitpositie is ook supersportief. De 450SR wordt aangedreven door een 450cc-paralleltwin met een geclaimd vermogen van 50 pk. Aanvankelijk was de 450 SR alleen bedoeld voor distributie op de binnenlandse markt, in China, maar CF Moto is kennelijk van gedachten veranderd, want binnenkort is een dynamische presentatie op het circuit van Istanbul gepland.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen