Jeugd endurocompetitie in 2013

Een persbericht sturen vond de KNMV niet nodig maar wij vinden het stiekem wel groot nieuws. Nieuws dat al even bekend is maar nog niet naar buiten kwam. Wat wil het geval? In het nieuwe seizoen 2013 gaat de KNMV starten met een jeugd endurocompetitie. Na een aantal geslaagde try-outs is besloten tot het instellen van een officiële competitie. Deze competitie wordt gehouden op afgesloten circuits en heeft alle facetten van een Enduro. Zo wordt er een route uitgezet die bestaat uit (verharde) wegen, landerijen, akkers en bospercelen, maar uiteraard niet over de openbare weg.

Deze competitie staat open voor jeugdrijders van 14 jaar tot 21 jaar zonder rijbewijs. Deelname kan via een districtlicentie. De kosten daarvoor bedragen 60 euro voor een heel jaar en deze licentie geeft ook recht op vrije trainingen op MX circuits en deelname aan DMX crosscompetities. Op dit moment is de Commissie OET (Offroad, Enduro en Trial) druk bezig met de voorbereidingen voor deze nieuwe competitie, zoals het samenstellen van het reglement.

Foto: KTM

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.