Joan Mir heeft gekozen: ‘Ik geef de nummer 1 op.’

Regerend wereldkampioen Joan Mir treedt in de voetsporen van Valentino Rossi en Marc Márquez, door te blijven racen met het nummer waarmee hij altijd heeft gereden.

Het was geen gemakkelijke beslissing. Dat zegt Joan Mir in de video die hij vandaag publiceerde op Twitter en andere social media.

De beslissing ging, zoals bekend, over het startnummer waarmee hij in het seizoen 2021 aan de start verschijnt. De nummer 1, zoals Suzuki zou hebben gewild en zoals de traditie het ook wil of zijn eigen nummer behouden en in de voetsporen treden van rijders als Valentino Rossi en Marc Márquez. Ook zij racen met het nummer dat hun hele carrière al op de motor staat. Mir heeft ervoor gekozen om in de voetsporen van Rossi en Márquez te treden en de 36 op zijn kuip te laten staan.

‘Met de 36 – zo legt hij uit – heb ik al twee wereldtitels gewonnen en hoewel de ervaring om met de 1 te racen fantastisch zou zijn geweest, had ik geen zin om over te stappen van iets dat me tot nu toe veel voldoening heeft gegeven.’ De Mallorquinse coureur hoopt einde dit seizoen weer voor die keuze te staan.

Vijf dingen die je nog niet wist over MotoGP-wereldkampioen Joan Mir

‘Kiezen voor nummer 36 betekent niet dat ik, als het weer gebeurt, niet voor nummer 1 zal kiezen. Integendeel, ik blijf werken en mijn best doen om de kans te krijgen opnieuw te kunnen kiezen. Op dit moment vind ik echter dat 36 mij meer vertegenwoordigt, maar het was geen gemakkelijke beslissing.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?