Joan Mir: ‘Valentino Rossi nodigt me weer uit op de Ranch’

Wereldkampioen Joan Mir heeft nog niet genoeg van het winnen. Met een goed geprepareerde Suzuki ging hij op uitnodiging Valentino Rossi naar de Tavullia Ranch.

‘Toen Valentino me feliciteerde met het wereldkampioenschap, vroeg hij me opnieuw om langs te komen op de Tavullia Ranch,’ zegt Joan Mir. Hij stond meteen klaar om de uitdaging aan te gaan, maar er kwam ook een droom voor hem uit. Sporten op het circuit van Valentino Rossi, het terrein waar ook de Academy-coureurs trainen. De ranch is in feite een bedevaartsoord voor iedereen, ook voor motorrijders die al in de MotoGP racen en twee wereldtitels op zak hebben.

‘Dit jaar,’ vervolgt Joan Mir, ‘zullen we nooit vergeten vanwege de Covid-19. Mijn kampioenschap kwam tot stand in het meest vreemde WK ooit. Ook nu nog beheerst het virus ons leven, dus ik weet niet of wanneer ik in de gelegenheid ben om op de uitnodiging in te gaan. Maar als het kan, ga ik zeker naar de Ranch. Em ik zal dat doen met een Suzuki die speciaal voor de gelegenheid is geprepareerd. Ik heb Suzuki al bewerkt om mij een motorfiets cadeau te doen met het oog op de uitdaging in Tavullia.’

Rossi: ‘2e helft van mijn carrière staat op het punt te beginnen’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?