Honda Gold Wing krijgt radar in 2022

Honda ontwikkelt ook radartechnologie voor haar motorfietsen. Volgens sommige recentelijk ingediende patenten zou het eerste model dat dit nieuwe systeem zou moeten weergeven de Honda Gold Wing zijn, die altijd een van de technologische vlaggen van het Japanse bedrijf is geweest.

Honda- en radartechnologie

Geboren en ontwikkeld in de automobielsector, komt de radartechnologie ook naar de motorfietsen. Op de nieuwe BMW R 1250 RT en Ducati Multistrada V4 zit het al. En waarschijnlijk ook op de KTM Super Adventure.

Radartechnologie maakt het mogelijk om de snelheid van de motor aan te passen en de afstand tot de voorligger constant te houden. Zo ontstaan nieuwe veiligheidsstandaarden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Honda ook is toegevoegd aan de lijst van fabrikanten die meer dan geïnteresseerd zijn in deze technieken. Die interesse maken we op uit nieuwe patenten voor de Honda Gold Wing.

In 2022 radar op Honda Gold Wing

Volgens de door Honda ingediende patenten lijkt de ontwikkeling van de radartechnologie ook in Japan al goed op gang te zijn. De aanpassing van een voor auto’s gemaakt systeem op twee wielen is nooit gemakkelijk. Dat is ook in Honda’s geval het grootste obstakel: waar laat je de ‘kleine doos’? Hoewel de radar door sommige materialen, waaronder plastic, kan ‘zien’ zonder dat de radargolven worden onderbroken of vervormd,  moet de afschermende oppervlak relatief glad en vlak zijn.

Gelukkig voor Honda lijkt tussen de koplamp van de Gold Wing genoeg ruimte te zitten. Het plan is om de radar in het midden van het front te plaatsen met beugels die aansluiten op het frame dat ook de voorruit en het dashboard ondersteunt. Het Honda-octrooi lijkt ook te suggereren dat de ruimte tussen de radarsensor en omhulling wordt gevuld met een sponsachtig materiaal. Dat moet de overdracht van trillingen beoerken, die schadelijk zijn voor de sensor. De ontwikkeling lijkt al verte zijn gevorderd. Mogelijk al in 2022 heeft ook de Honda Gold Wing radar

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?