maandag 15 juli 2024

2021 Norton Atlas 650 bevestigt door TVS

Nog voordat Norton het faillissement aanvroeg en door TVS werd overgenomen, werd het Atlas 650-model aangekondigd. Tot nu toe was niet bekend of het model zou worden uitgebracht. Nu is de 2021 Norton Atlas 650 bevestigd door TVS en Norton.

2021 Norton Atlas 650: twee modellen

Veel data is nog niet bekend, maar de TVS bevestigt dat de Norton Atlas 650 zal worden aangedreven door een 650 cc parallell-twin, die 84 pk en 64 Nm zal leveren. De zithoogte is 824 mm.

Norton dient zes modeloctrooien in

Het lijkt erop dat er sinds de eerste aankondiging in 2019 geen grote wijzigingen in het model zijn aangebracht. Volgens de gegevens van toen zal de motorfiets een klassieke scrambler-uitstraling hebben en een buizenframe gebruiken. Het drooggewicht zou 178 kg zijn en de tankinhoud bedraagt 15,5 liter. Er zijn twee modellen gepland, waarvan één meer voor het rijden op onverharde zijwegen. Dat model heeft minimaal een 19 inch-voorwiel, de ander een 18 inch-voorwiel. Brembo wordt ingeschakeld voor de remmerij.

Behalve de motorgegevens en de zithoogte werden alleen de twee modellen Nomad en Ranger op de homepage van Norton bevestigd. Of de andere gegevens nog actueel zijn, is niet duidelijk, maar je mag ervan uitgaan. Op de Norton homepage kun je je interesse in de 2021 Norton Atlas 650 kenbaar maken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen