2021 Norton Atlas 650 bevestigt door TVS

Nog voordat Norton het faillissement aanvroeg en door TVS werd overgenomen, werd het Atlas 650-model aangekondigd. Tot nu toe was niet bekend of het model zou worden uitgebracht. Nu is de 2021 Norton Atlas 650 bevestigd door TVS en Norton.

2021 Norton Atlas 650: twee modellen

Veel data is nog niet bekend, maar de TVS bevestigt dat de Norton Atlas 650 zal worden aangedreven door een 650 cc parallell-twin, die 84 pk en 64 Nm zal leveren. De zithoogte is 824 mm.

Norton dient zes modeloctrooien in

Het lijkt erop dat er sinds de eerste aankondiging in 2019 geen grote wijzigingen in het model zijn aangebracht. Volgens de gegevens van toen zal de motorfiets een klassieke scrambler-uitstraling hebben en een buizenframe gebruiken. Het drooggewicht zou 178 kg zijn en de tankinhoud bedraagt 15,5 liter. Er zijn twee modellen gepland, waarvan één meer voor het rijden op onverharde zijwegen. Dat model heeft minimaal een 19 inch-voorwiel, de ander een 18 inch-voorwiel. Brembo wordt ingeschakeld voor de remmerij.

Behalve de motorgegevens en de zithoogte werden alleen de twee modellen Nomad en Ranger op de homepage van Norton bevestigd. Of de andere gegevens nog actueel zijn, is niet duidelijk, maar je mag ervan uitgaan. Op de Norton homepage kun je je interesse in de 2021 Norton Atlas 650 kenbaar maken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?