dinsdag 16 juli 2024

Rossi: ‘2e helft van mijn carrière staat op het punt te beginnen’

Met de GP Portugal, de laatste race van het 2020-seizoen, neemt Valentino Rossi na 15 jaar afscheid van het officiële Yamaha-team. Aan het einde van de race analyseert de Doctor wat er op het circuit is gebeurd en praat hij over zijn toekomst.

De GP van Portugal was de laatste van Valentino Rossi samen met het officiële Yamaha MotoGP-team. Een samenwerking die 15 jaar heeft geduurd, van 2004 tot 2010 en van 2013 tot 2020. De Doctor laatste kunstje was een 12e plaats, een prestatie die veroirzaakt werd door een slechte start. Vanaf volgend jaar rijdt Rossi nog steeds op een Yamaha M1, maar dan in Team Petronas, waar hij zich zal laten vergezellen door Franco Morbidelli.

Dit is waarom Valentino Rossi nog niet stopt

Valentino Rossi interview met Sky

Hier zijn de woorden van Valentino Rossi, die hij uitriep tijdens een interview met Sky, net na de race. ‘Het was een moeilijk weekend voor ons, maar ik heb mijn best gedaan omdat er een fatsoenlijke race voor nodig was om dit team te verlaten. Ik wilde in stijl afscheid nemen van al mijn vrienden hier in de pit. Sommige komen volgend jaar met mij mee, andere niet. We waren 15 jaar samen, het was als een film met een helft voor de pauze en een helft erna. Beide delen waren intens en mooi. Dank u allen, het was het belangrijkste deel van mijn carrière, maar ook een belangrijk deel van mijn leven. Helaas ben ik in de race niet goed begonnen, vanwege een slechte start. Ik had nooit echt in de wedstrijd gezeten, en dat zonde omdat ik een goed tempo had. We hadden de motor getuned en de banden reageerden goed. Maar het was moeilijk in te halen.’

Rossi wijdt dan zijn woorden aan het team dat hij verlaat: ‘Ik heb voor veel teams geracet, maar dit was mijn leven. Dat maakte me erg blij. Daarom viel afscheid nemen van iedereen me niet zwaar. Het was leuk om met ze te winnen, we hadden zoveel goede tijden samen. We hebben het hier over de film tussen mij en het officiële Yamaha-team. Maar de eerste helft van de film over mijn carrière is voorbij. Daarom beginnen we na de pauze aan de andere helft. En die staat op het punt te beginnen…’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen