Jolink wint!

Herman Jolink heeft in het Tsjechische Hoskovice de Euro Serie Super Twin Top Gas wedstrijd over een kwartmijl (402 meter) gewonnen. Tijdens de kwalificatie verliep het al bijzonder goed voor onze landgenoot. Maar zelf was de gedreven dragracer nog niet tevreden over de tweede plaats.

Tijdens de wedstrijd ging het nog bijna mis met Jolink maar ondanks een zo-goed-als-zeker-crash won hij met afstand. Een eervolle vermelding krijgt Harry van Schie. Hij werd namelijk knap derde, achter Jolink en lokale held Milan Kolacny.

Ondanks dit succes eindigde de Tsjechische trip in een deceptie voor Jolink. Op de terugweg besloot het achterwiel van de bus een andere richting in te slaan. De bus begon hierdoor hevig te slingeren, kwam met de linkerachterkant tegen de vangrail en sloeg vervolgens om. Na diverse pirouettes eindigde de crash midden op de snelweg.

Gelukkig bleef de lichamelijke schade beperkt tot een paar gekneusde ribben en bloederige handen. Ook de Ducati 1198 RS 1266 Drag Race kwam er goed vanaf. De bus helaas niet… Vanwege de problemen met de bus zit Jolink nog krapper bij kas. Sponsors zijn dan ook meer dan welkom via jolinkdragracing.web-log.nl.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.