vrijdag 1 maart 2024

Jolink wint!

Herman Jolink heeft in het Tsjechische Hoskovice de Euro Serie Super Twin Top Gas wedstrijd over een kwartmijl (402 meter) gewonnen. Tijdens de kwalificatie verliep het al bijzonder goed voor onze landgenoot. Maar zelf was de gedreven dragracer nog niet tevreden over de tweede plaats.

Tijdens de wedstrijd ging het nog bijna mis met Jolink maar ondanks een zo-goed-als-zeker-crash won hij met afstand. Een eervolle vermelding krijgt Harry van Schie. Hij werd namelijk knap derde, achter Jolink en lokale held Milan Kolacny.

Ondanks dit succes eindigde de Tsjechische trip in een deceptie voor Jolink. Op de terugweg besloot het achterwiel van de bus een andere richting in te slaan. De bus begon hierdoor hevig te slingeren, kwam met de linkerachterkant tegen de vangrail en sloeg vervolgens om. Na diverse pirouettes eindigde de crash midden op de snelweg.

Gelukkig bleef de lichamelijke schade beperkt tot een paar gekneusde ribben en bloederige handen. Ook de Ducati 1198 RS 1266 Drag Race kwam er goed vanaf. De bus helaas niet… Vanwege de problemen met de bus zit Jolink nog krapper bij kas. Sponsors zijn dan ook meer dan welkom via jolinkdragracing.web-log.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen