Jonathan Rea zet MotoGP-rijders te kijk

Tijdens een privétest heeft Jonathan Rea behoorlijk veel indruk gemaakt. Op de tweede testdag op het circuit van Jerez de la Frontera zette de WSBK-rijder een snellere tijd neer dan de aanwezige MotoGP-coureurs. Overigens gaat het gaat Michael van der Mark nog niet enorm goed af op de Yamaha. Hij moest genoegen nemen met een negentiende tijd. 

WK Superbike-kampioen Jonathan Rea zette een 1.38, 721 neer. Daarmee dook hij onder de pole-tijd van de vorige Grand Prix op dit circuit. Dit was een 1’38.736 van Valentino Rossi. Toch was het niet het absolute baanrecord. Deze zette Jorge Lorenzo neer in 2015 met een 1’37.910. We zijn vast niet de eerste met het idee, maar dit maakt ons wel benieuwd hoe een race met de huidige WSBK en MotoGP-coureurs eruit zou zien.. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.