Jorel Boerboom tweede Nederlander met TT-wildcard

Een dag na de bevestiging van Jasper Iwema als wildcard-rijder heeft de FIM vandaag aan de KNMV bevestigd dat Jorel Boerboom voor de Moto3-klasse een wildcard heeft gekregen. Een mooie beloning voor de 17-jarige Boerboom die dit seizoen actief is in de Moto3-klasse van het British Superbike (rijdersprofiel). Hij zal op Assen met dezelfde motor, een Kalex KTM, onder de vlag van z’n vaste team (FPW Racing) aan de start verschijnen.

Dat Boerboom enthousiast is en hoog inzet blijkt uit het volgende citaat: ‘Ik wil niet achterin meerijden, maar meestrijden voor de punten. Ik ga er 100% mijn best voor doen!’, zo laat de coureur uit ‘s-Gravenzande weten. 

KNMV-bondscoach Barry Veneman houdt zich iets meer op de vlakte en legt nadruk op het leerproces waarin Boerboom zit: ‘Jorel heeft vorig jaar in het Moto3-kampioenschap van het Spaans Open meegereden en heeft daar vrij veel pech gehad waardoor hij weinig aan het rijden toekwam. Dit jaar heeft hij een nieuwe set-up en heeft hij in de BSB zijn plekje gevonden. Verschoond van pech tot nu toe is hij meters aan het maken. De Dutch TT moet hij gebruiken om heel veel te leren, ervaring op te doen en op te steken van andere rijders.’

Foto boven: archiefbeeld.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?