Kallio pakt de winst

Voordat de race begon op Brno was er nog dreiging van regen, maar gelukkig bleef het droog. De strijd om de leiding ging gedurende de race tussen vier rijders namelijk Luthi, Kallio, Nakagami en Terol. Mika Kallio kon aan het einde van de race zijn leiding uitbreiden tot een halve seconden en zo naar de overwinning rijden. Voor de Finse rijder was het zijn eerste Moto2 overwinning van zijn carrière, samen met hem op het podium stonden Takaaki Nakagami en Thomas Luthi. De laatste keer dat Kallio op de hoogste trede van het podium mocht plaats nemen was in juni 2008 tijdens de Grand Prix van Donington Park in de toenmalige 250 cc klasse.  
 
Spanjaard Pol Espargaro werd vierde en verkleinde zijn achterstand op klassementsleider Scott Redding, Redding moest genoegen nemen met een achtste plaats en zag zijn voorsprong met vijf punten slinken. 
 
Scott Redding heeft nu een puntentotaal van 167, Pol Espargaro 146 en Esteve Rabat 122. Mika Kallio is een plaats opgeschoven in het klassement en staat nu met 115 punten vierde. 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.