13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kiyonari terug naar Europa

Het Brits Superbike-kampioenschap is één van de grootste nationale motorracekampioenschappen ter wereld, mede door de legendarische banen en bloedstollende races die erop verreden worden. Nu keert een oude naam tijdelijk terug naar Britse bodem.

Die oude naam luidt Ryuichi Kiyonari. Kiyo – voor ingewijden – heeft een heel behoorlijke reputatie in het BSB en valt tijdens de ronde op Oulton Park aankomend weekend in voor de geblesseerde Dan Linfoot, waarmee de Japanner terugkeert op Honda in het BSB; een combinatie die eerder voor veel succes zorgde. Kiyonari won namelijk drie kampioenschappen met het merk – net zo veel als John Reynolds en Niall Mackenzie, enkel Shane Byrne heeft er meer à zes stuks – en reed zelfs nog twee seizoenen voor het Ten Kate Honda-team in het WK Superbike.

En ondanks dat het maar een tijdelijke terugkeer is – hij rijdt normaal gesproken voor Moriwaki eveneens op een CBR1000RR Fireblade in het Japans Superbike-kampioenschap – belooft Kiyonari’s invalbeurt heel wat. Die tijd bij Ten Kate in World Superbikes leverde namelijk een enorm spectaculair stukje kwalificatie op.

Hoe dat verliep, zie je hieronder!

Foto: Bennetts British Superbikes
Video: WorldSBK.com/Youtube

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen