Kiyonari terug naar Europa

Het Brits Superbike-kampioenschap is één van de grootste nationale motorracekampioenschappen ter wereld, mede door de legendarische banen en bloedstollende races die erop verreden worden. Nu keert een oude naam tijdelijk terug naar Britse bodem.

Die oude naam luidt Ryuichi Kiyonari. Kiyo – voor ingewijden – heeft een heel behoorlijke reputatie in het BSB en valt tijdens de ronde op Oulton Park aankomend weekend in voor de geblesseerde Dan Linfoot, waarmee de Japanner terugkeert op Honda in het BSB; een combinatie die eerder voor veel succes zorgde. Kiyonari won namelijk drie kampioenschappen met het merk – net zo veel als John Reynolds en Niall Mackenzie, enkel Shane Byrne heeft er meer à zes stuks – en reed zelfs nog twee seizoenen voor het Ten Kate Honda-team in het WK Superbike.

En ondanks dat het maar een tijdelijke terugkeer is – hij rijdt normaal gesproken voor Moriwaki eveneens op een CBR1000RR Fireblade in het Japans Superbike-kampioenschap – belooft Kiyonari’s invalbeurt heel wat. Die tijd bij Ten Kate in World Superbikes leverde namelijk een enorm spectaculair stukje kwalificatie op.

Hoe dat verliep, zie je hieronder!

Foto: Bennetts British Superbikes
Video: WorldSBK.com/Youtube

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?