woensdag 28 februari 2024

KNMV zet Giesbers op non-actief UPDATE

UPDATE 30-3-2012
Diverse media, waaronder Omroep Brabant, melden vandaag dat het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht heeft bevestigd dat crossbondscoach Leon Giesbers vast zit op verdenking van ontucht met een minderjarig meisje. Giesbers is daarvoor op 12 maart aangehouden. Volgens het OM moet hij in ieder geval tot 27 april in voorarrest blijven. Eén minderjarig meisje uit de regio Utrecht zou een aanklacht tegen Giesbers hebben ingediend. Later meer.

BERICHT 28-3-2012
In een kort bericht op de officiële website heeft het bestuur van de KNMV bekend gemaakt dat de bondscoach motorcross, Leon Giesbers, van zijn taken en bevoegdheden is ontheven omdat hij niet in staat zou zijn om werkzaamheden voor de KNMV te verrichten. Volgens de website misdaadjournalist.nl wordt Giesbers verdacht dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan ontucht met minderjarige meisjes. Hij zit daarom al een paar weken in de cel. De KNMV wil niet bevestigen dat het om dergelijke beschuldigingen gaat, aldus De Telegraaf.

“Met betrekking tot de kwestie waarom het gaat, beschikt de KNMV nog over onvoldoende feitelijke informatie om concretere mededelingen te doen en/of maatregelen te nemen,” aldus de bond in een verklaring. Overigens berichten meerdere websites en (nieuws)programma’s over deze zaak. Opvallend is daarbij wel dat steeds de eerder genoemde website misdaadjournalist.nl de bron blijkt te zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen