donderdag 29 februari 2024

KTM de Moto2 in

KTM gaat met WP een Moto2-motor ontwikkelen en inzetten. En ondanks dat dat heel raak klinkt aangezien de Moto2 met Honda-motorblokken rijdt, is het zo vreemd niet. Zeker niet nu KTM met een MotoGP-motor bezig is!

Het persbericht is duidelijk; Johann Zarco wordt de testrijder en WP Performance Systems is de drijvende kracht achter dit project. Dat laatst, omdat WP namelijk niet enkel vering maakt, maar bijvoorbeeld ook uitlaatsystemen en chassisdelen. En bij WP’s Moto2-debuut zijn ze zelfs verantwoordelijk voor het gehele rijwielgedeelte. Maar hoe zit het nu met die Honda-krachtbron?

Die nemen ze op de koop toe, want met een Moto2-team kunnen KTM en WP Performance Systems hun ontwikkeling al racend doorzetten, want er moet in 2017 een KTM MotoGP-fiets klaar zijn. Dan is een Moto2 een prima kweekvijver. 

En over kweekvijvers gesproken, met dat Moto2-team heeft KTM doorgroeimogelijkheden van begin tot eind; Red Bull KTM in de Moto3, gevolgd door het WP Performance Systems KTM-team in de Moto2 en Red Bull KTM in de MotoGP per volgend jaar. Tel daar de KTM Red Bull Rookie Cup bij op, en zelfs Honda heeft zo’n luxe lijn niet. 

In Oostenrijk hebben ze de smaak echt te pakken. Gelukkig maar dat de enige Nederlander in de GP’s komend seizoen uitkomt bij Red Bull KTM in de Moto3. Chauvinistisch als we zijn durven we te stellen dat KTM de oranje loper uitrolt voor ‘onze’ Bo Bendsneyder!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen