KTM MotoGP 2021-fabrieksmotoren gepresenteerd

KTM heeft alle vier de motoren onthuld voor het MotoGP-wereldkampioenschap van 2021. Het fabrieksteam, Red Bull KTM Factory Racing, bestaat uit de Zuid-Afrikaan Brad Binder en de Portugees Miguel Oliveira.

Binder zal voor een tweede jaar bij het fabrieksteam blijven, nadat hij rechtstreeks vanuit de Moto2 kwam. Afgelopen seizoen behaalde hij in de MotoGP de eerste overwinning in de geschiedenis van het merk in de MotoGP door de GP van Tsjechië te winnen. Binder wordt vergezeld door Miguel Oliveira, met wie hij ook in de Moto3 en Moto2 teamgenoot was. De Portugees voegt zich bij het fabrieksteam na twee jaar bij Tech 3 te hebben geracet. Met dit team won hij in Stiermarken en Portimao. Wat het design betreft, blijft het hetzelfde als altijd: het donkerblauw van Red Bull versmelt met het oranje van KTM in een reeds traditionele decoratie.

Brand verwoest MotoGP-circuit Termas de Río Hondo

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?