maandag 27 mei 2024

KTM MotoGP 2021-fabrieksmotoren gepresenteerd

KTM heeft alle vier de motoren onthuld voor het MotoGP-wereldkampioenschap van 2021. Het fabrieksteam, Red Bull KTM Factory Racing, bestaat uit de Zuid-Afrikaan Brad Binder en de Portugees Miguel Oliveira.

Binder zal voor een tweede jaar bij het fabrieksteam blijven, nadat hij rechtstreeks vanuit de Moto2 kwam. Afgelopen seizoen behaalde hij in de MotoGP de eerste overwinning in de geschiedenis van het merk in de MotoGP door de GP van Tsjechië te winnen. Binder wordt vergezeld door Miguel Oliveira, met wie hij ook in de Moto3 en Moto2 teamgenoot was. De Portugees voegt zich bij het fabrieksteam na twee jaar bij Tech 3 te hebben geracet. Met dit team won hij in Stiermarken en Portimao. Wat het design betreft, blijft het hetzelfde als altijd: het donkerblauw van Red Bull versmelt met het oranje van KTM in een reeds traditionele decoratie.

Brand verwoest MotoGP-circuit Termas de Río Hondo

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen