Brand verwoest MotoGP-circuit Termas de Río Hondo

Verschrikkelijk nieuws uit de Argentijnse provincie Santiago del Estero: het Autódromo Termas de Río Hondo, de vaste locatie voor de Argentijnse MotoGP Grand Prix, werd vrijdagochtend vroeg getroffen door een verwoestende brand. Gelukkig waren er geen slachtoffers.

De brand lijkt te zijn begonnen rond 23.00 uur in de pitstraat, een sector die ook de persruimten, de racedirectie en de VIP-lounges omvat, zoals wordt bevestigd in een verklaring van Héctor Farina, algemeen directeur van het Termas de Rio Hondo Autodrom.

De harde wind werkte de verschillende brandweercorpsen, die snel ter plaatse waren om de vlammen te doven, flink tegen. Enkele brandweerlieden vertelde La Nación – Argentijns dagblad – dat ongeveer 80% van het gebouw is verwoest door de vlammen. Laswerkzaamheden aan een dragende structuur van een dakterras zou de oorzaak van de brand kunnen zijn.

MotoGP niet zeker

Farina zegt dat enkele kantoren, het mini-ziekenhuis, de verkeerstoren en het automobielmuseum Juan Manuel Fangio, waarvan de heropening in de komende dagen wordt verwacht, geen ernstige schade hebben geleden. De circuitdirecteur wijst erop dat er een volledige verzekering tegen brand is en dat de economische schade dus gedekt is. De heropbouw, dat van vitaal belang is om wedstrijden zoals de MotoGP te organiseren, zal heel wat tijd in beslag zal nemen. Of het circuit – op de racekalender van 2021 nog zonder datum – de MotoGP zal ontvangen, is nog maar de vraag.

Eurocircuit Valkenswaard, van beroemde crossbaan naar misschien wel een oerbos

Márquez won drie keer op Autódromo Termas de Río Hondo

Het Autódromo Termas de Río Hondo is tot dusver zes keer gastheer geweest van de Grand Prix van Argentinië. De race kwam in 2014 op de kalender met een overwinning voor Marc Márquez, die ook won in 2016 en 2019. De andere coureur die er meer dan één keer won is Johann Zarco. Hij won twee keer in de Moto2. De andere winnaars in de MotoGP waren Valentino Rossi in 2015, Maverick Viñales in 2017 en Cal Crutchlow in 2018.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?