MotoGP-kalender vrijgegeven

Hoe lang het zo blijft is zeer de vraag maar ook in 2013 wordt de Dutch TT op zaterdag verreden. Liefhebbers kunnen alvast 29 juni, en eigenlijk ook de donderdag en vrijdag ervoor, vrijhouden want dan rijdt de koningsklasse van de wegrace op het TT Circuit.

Het seizoen begint op zondag 31 maart met de avondrace op Losail in Qatar. Daarna staan er twee races op de kalender die nog officieel bekend gemaakt moeten worden maar dit zullen waarschijnlijk Termas de Rio Hondo (Argentinië) en Austin (Amerika) zijn. De eerste Europese GP vindt pas op zondag 5 mei plaats als het Spaanse Jerez de la Frontera aangedaan wordt. Het seizoen zal zondag 10 november in Valencia worden afgesloten.

 

Datum Grand Prix Circuit
31 maart Qatar* Losail
14 april TBC TBC (Argentinië)
21 april TBC TBC (Austin)
5 mei Spanje (STC) Jerez
19 mei Frankrijk Le Mans
2 juni Italië Mugello
16 juni Catalonië Barcelona
29 juni Nederland** Assen
14 juli Duitsland Sachsenring
21 juli USA*** Laguna Seca
18 augustus Indianapolis Indianapolis
25 augustus Tsjechië Brno
1 september Engeland Silverstone
15 september San Marino & Riviera di Rimini Misano World Circuit Marco Simoncelli
29 september Aragon Motorland Aragon
13 oktober Maleisië Sepang
20 oktober Australië Phillip Island
27 oktober Japan Motegi
10 november Valencia Ricardo Tormo Valencia

* Avondrace
** Race op zaterdag
*** Alleen MotoGP
TBC – Moet nog bevestigd worden
STC – Afhankelijk van contract

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.