maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Lastig weekend voor Vos

Afgelopen weekend reed het Internationale Duitse Motorkampioenschap op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Bij zomerse temperaturen van meer dan 30 graden celcius werden de  coureurs van het Van Zon Alpha Technik BMW team, Arie Vos en Erwan Nigon, aardig op de proef gesteld.

Tijdens de  tijdstraining wist Nigon met een tijd van 1.27.7 een derde startpositie te bemachtigen. Arie Vos slaagde erin om tijdens de hitte nog een paar tienden van zijn rondetijden af te schaven. Startplaats 14 was het resultaat.

Nigon voelde zich goed in de eerste race en kon enkele lengtes voorsprong nemen op de concurrenten. Polesetter Michael Ranseder, die in zijn thuisland reed, klampte zich achter Nigon vast om vervolgens in het midden van de wedstrijd de koppositie over te nemen. Nigon finishte als tweede.

Teammaat Arie Vos kon na de start in de race zijn veertiende plaats behouden en ging steeds sneller rond. In de tiende ronde haalde hij Roland Resch in. Iets later stak hij ook de BMW-rijder Lucy Glöckner voorbij. Hoewel de rondetijden van Vos het top 10 niveau hadden bereikt, kon hij geen plaatsen meer winnen. Omdat twee coureurs de strijd dienden te staken, kreeg Vos alsnog loon naar werken met een plaats in e top 10. Vos: “Voor mij was dit een race om te vergeten. De BMW reed perfect, maar ik was in de eerste paar ronden niet agressief genoeg. Tegen het einde begon het beter te lopen, maar toch ben ik ontgoocheld.”

De tweede race werd net zo spannend als de eerste. Bij de start bevond Nigon zich onmiddellijk bij de koplopers. Vooral in de aanvangsfase hielden de concurrenten dapper stand. BMW-collega Ranseder kon kortstondig de leiding veroveren. Maar vanaf de vierde ronde nam Nigon de leiding en bouwde hij zijn voorsprong uit tot 4,9 seconden. Nigon: “Het is ongelooflijk! Vandaag heb ik eenvoudigweg alles gegeven. Ik wilde het team en Michelin een zege schenken. En dat is gelukt! Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt.”

Arie Vos startte opnieuw in de achterhoede. Maar hij schoot naar voren en wist als tiende over de finish te komen! Dit leverde Vos bij zijn eerste bezoek aan de Oostenrijkse Red Bull Ring zijn beste IDM-weekend op. “Nauwelijks te geloven, maar ook in de tweede race is het me niet gelukt om bij de start druk uit te oefenen. Ik heb te veel tijd nodig om mijn ritme te vinden. Ik moet daar hard aan gaan werken. Ik ben wel optimistisch over het IDM-weekend van 20 t/m 22 juli in Assen. Dat is mijn thuiscircuit. Ik hoop daar de top 5 te behalen.”

 Resultaat Race 1:

 1. Michael Ranseder, 2. Erwan Nigon, 3. Jörg Teuchert, 10. Arie Vos.

Resultaat Race 2:

1. Erwan Nigon, 2. Michael Ranseder, 3. Gareth Jones, 10. Arie Vos.

Kampioenschap:

Michael Ranseder is met 151 punten klassementsleider. Erwan Nigon heeft 137 punten en staat daarmee tweede. Jörg Teuchert staat met 127 punten  op plaats drie. Arie Vos is dertiende met 27 punten.     

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDe 500 km van Assen
Volgend artikelJan Tuitert overleden

Gerelateerde artikelen