Laverda naar 200 Miglia di Imola

Laverda Corse, het historisch team van Piero Laverda, wordt een van de grote publiekstrekkers van de 200 Miglia di Imola Revival in Italië. Het team heeft een aantal schitterende motoren uit de voor Laverda gouden jaren ‘70 en ’80 in bezit. Bijzonder is dat niet alleen de fabriekscoureurs aanwezig zullen zijn maar dat dit ook geldt voor de technici, monteurs en testrijders. Ook een aantal schitterend gerestaureerde modellen maken hun opwachting in Imola.

Hét pronkstuk van deze verzameling is ongetwijfeld de legendarische 1000 V6. Het model dat als rijdend laboratorium midden jaren ‘70 ontworpen en gebouwd werd voor endurance races. Met zijn dubbele nokkenassen, 24 kleppen en waterkoeling levert deze motor 150 pk en heeft een top van 280 km/u. Het zal duidelijk zijn, Laverda-liefhebbers mogen dit echt niet missen!

De derde editie van de 200 Miglia op Imola vindt plaats op 21, 22 en 23 september 2012. Meer informatie is te vinden op http://nl.200miglia.com.

Foto: laverdacorse.it

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL