Laverda naar 200 Miglia di Imola

Laverda Corse, het historisch team van Piero Laverda, wordt een van de grote publiekstrekkers van de 200 Miglia di Imola Revival in Italië. Het team heeft een aantal schitterende motoren uit de voor Laverda gouden jaren ‘70 en ’80 in bezit. Bijzonder is dat niet alleen de fabriekscoureurs aanwezig zullen zijn maar dat dit ook geldt voor de technici, monteurs en testrijders. Ook een aantal schitterend gerestaureerde modellen maken hun opwachting in Imola.

Hét pronkstuk van deze verzameling is ongetwijfeld de legendarische 1000 V6. Het model dat als rijdend laboratorium midden jaren ‘70 ontworpen en gebouwd werd voor endurance races. Met zijn dubbele nokkenassen, 24 kleppen en waterkoeling levert deze motor 150 pk en heeft een top van 280 km/u. Het zal duidelijk zijn, Laverda-liefhebbers mogen dit echt niet missen!

De derde editie van de 200 Miglia op Imola vindt plaats op 21, 22 en 23 september 2012. Meer informatie is te vinden op http://nl.200miglia.com.

Foto: laverdacorse.it

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?