Laverty wint WSBK

Op 8 mei werd de vierde wedstrijd van het WSBK verreden op Monza, Italië. Troy Corser, Max Biaggi, Marco Melandri, Leon Haslam en Eugene Laverty vormden de kopgroep in de eerste race. Laverty pakte al snel de leiding. Regerend wereldkampioen Biaggi maakte het de Yamaha-rijder erg lastig, maar Laverty liet zich niet op zijn kop zitten. De Ier won de strijd met Biaggi 1,5 seconden achter zich. Melandri kwam als derde over de finish.

De tweede race begon slecht voor Leon Haslam en Jonathan Rea. Zij raakten elkaar in de eerste bocht en gingen onderuit. Jakub Smrz kon ze niet meer ontwijken. Niemand raakte gewond, maar voor deze drie coureurs was het wel einde race. Tussen Laverty en Melandri ontstond een spannend gevecht. In de allerlaatste bocht wist Eugene zijn teamgenoot toch nog te passeren en kwam hij als eerste over start-finish. Suzuki-coureur Michel Fabrizio eindigde als derde.

Max Biaggi kreeg een ride through opgelegd door de wedstrijdleiding. De Italiaan miste één van de chicanes, door een niet reglementaire inhaalactie. Biaggi werd daardoor achtste.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.