dinsdag 16 april 2024

Teleurgestelde Max Biaggi

In race één werd Biaggi tweede achter de Yamaha-rijder Eugene Laverty. Biaggi verzamelde belangrijke punten om het gat op kampioenschapsleider Carlos Checa te verkleinen. In race twee was Max Biaggi vastbesloten om de kans op een zege niet te laten lopen. In enkele ronden vergrootte de Italiaan het gat ten opzichte van zijn achtervolgers. Maar het afsnijden van de eerste bocht in de elfde ronde door Biaggi was voor de race officials reden genoeg om hem een ride-through penalty op te leggen. Door die straf viel Biaggi terug naar een twaalfde positie en werd hem een podiumplek ontnomen. Dankzij een fraaie comeback finishte Biaggi uiteindelijk als achtste.

“Ik ben bijzonder teleurgesteld, zowel voor mijzelf als voor het complete team. We hebben ons optimaal voorbereid voor dit weekend en dat hebben we op de baan laten zien. Ik moet deze zware straf accepteren, waarbij ik mezelf verwijt niet scherp genoeg te zijn geweest om het contact met de lijn te vermijden. We moeten ons nu hervinden en ons concentreren op de volgende races. Er ligt nog een lang seizoen voor ons”, aldus de teleurgestelde Aprilia-coureur.

Gigi Dall’Igna, Aprilia’s technische en sportdirecteur: “De officials zijn aangesteld om besluiten te nemen. Aan ons de taak om die te respecteren en daarom moeten we de straf die ons werd opgelegd accepteren. Echter, we willen wel benadrukken dat Max vanuit een sportief oogpunt geen tijdvoordeel uit het afsnijden van de bocht heeft verkregen. Een probleem dwong hem een crash te voorkomen en met 330 km/h terug de baan op te komen. Een zeer moeilijke situatie, zeker om daarbij dan ook nog een op de baan geschilderde streep te vermijden. Onze teleurstelling is nog groter gezien al het werk dat het complete team heeft verzet om optimaal te presteren tijdens deze race. We blijven echter hard werken zoals we dat altijd gedaan hebben om het kampioenschap tot het einde toe spannend te houden”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen