Goed nieuws: Marzocchi is verkocht

In Italië wordt het een goed nieuw jaar, ten minste voor zeventig werknemers van Marzocchi. De Italiaanse veringfabrikant werd namelijk van het najaar gedwongen de deuren te sluiten, toen Amerikaans moederbedrijf Tenneco besloot geen zin te hebben het huurcontract opnieuw te bedingen.

Marzocchi wordt nu overgenomen door VRM Italia, een bedrijf gespecialiseerd in giet- en freeswerk in de automotive branche. Enkele huidige klanten van de firma wekken de indruk dat Marzocchi echt in de handjes mag klappen wat betreft de overname. Leest u mee? Ferrari, Ducati, BMW en MV Agusta. Niet de minste namen dus!

Met de overname van Marzocchi zijn niet enkel de banen van de zeventig arbeiders gered, maar ook een stukje historie. Het merk ging al sinds 1949 mee en was nauw betrokken bij de geboorte van de moderne Italiaanse motorindustrie en de daar uit voorvloeiende racerij. 

Al was genoemde racerij de laatste jaren meer bijzaak dan hoofdzaak. Marzocchi stak de afgelopen jaren de meeste tijd, kennis en arbeid in de productie van standaard veer- en schokdempermateriaal voor de fabrikanten als BMW en Ducati, maar zeker ook Bimota en MV Agusta. Bimota heeft het niet afgewacht en levert voor 2016 alle modellen inmiddels al met Öhlins, maar bij MV Agusta zal men dolgelukkig zijn met de doorstart.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.