dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Loi naar RW Racing GP

In 2015 gaat het enige Nederlandse GP-team vertegenwoordigd worden door een Belg, en wel Livio Loi. De 17-jarige coureur uit Helchteren neemt plaats op de Honda NSF250RW van RW Racing GP, nadat hij afgelopen weekend een contract tekende met het team. Loi: ‘Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat er een nieuwe kans zou komen en ben dan ook blijven trainen en motorrijden om fit te blijven, voor het geval zich een moment aandiende. Ik ben heel blij met deze nieuwe kans, die ik echt bijzonder acht. Ik ben vereerd met het vertrouwen van Honda en RW Racing GP. Ik kijk ernaar uit te werken met een team dat dezelfde taal spreekt en naar het rijden op de fabrieks-Honda. Ik wou dat het al februari was!’

De afgelopen twee seizoenen reed Loi in de Moto3 voor het Marc VDS Racing Team en scoorde 25 WK-punten in totaal. Het gros daarvan werd overigens binnengehaald door een vierde plaats tijdens de GP van Argentinië, die eind april van dit jaar verreden werd. De resultaten bleven daarna uit en na de WK-ronde op de Sachsenring nam het Marc VDS Racing Team uiteindelijk afscheid van Loi.

Hij krijgt nu echter een nieuwe kans om zich te bewijzen op mondiaal niveau. De Italiaanse Belg zal in het volgende Moto3-seizoen de enige rijder voor RW Racing GP zijn, aangezien zij onlangs een startplek moesten inleveren. Lange tijd was Efren Vazquez ook in beeld voor het zitje bij het Nederlandse team, maar de Bask gaat uiteindelijk voor het Duitse Kiefer Racing rijden. 

Foto: 2Snap

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen