Loi naar RW Racing GP

In 2015 gaat het enige Nederlandse GP-team vertegenwoordigd worden door een Belg, en wel Livio Loi. De 17-jarige coureur uit Helchteren neemt plaats op de Honda NSF250RW van RW Racing GP, nadat hij afgelopen weekend een contract tekende met het team. Loi: ‘Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat er een nieuwe kans zou komen en ben dan ook blijven trainen en motorrijden om fit te blijven, voor het geval zich een moment aandiende. Ik ben heel blij met deze nieuwe kans, die ik echt bijzonder acht. Ik ben vereerd met het vertrouwen van Honda en RW Racing GP. Ik kijk ernaar uit te werken met een team dat dezelfde taal spreekt en naar het rijden op de fabrieks-Honda. Ik wou dat het al februari was!’

De afgelopen twee seizoenen reed Loi in de Moto3 voor het Marc VDS Racing Team en scoorde 25 WK-punten in totaal. Het gros daarvan werd overigens binnengehaald door een vierde plaats tijdens de GP van Argentinië, die eind april van dit jaar verreden werd. De resultaten bleven daarna uit en na de WK-ronde op de Sachsenring nam het Marc VDS Racing Team uiteindelijk afscheid van Loi.

Hij krijgt nu echter een nieuwe kans om zich te bewijzen op mondiaal niveau. De Italiaanse Belg zal in het volgende Moto3-seizoen de enige rijder voor RW Racing GP zijn, aangezien zij onlangs een startplek moesten inleveren. Lange tijd was Efren Vazquez ook in beeld voor het zitje bij het Nederlandse team, maar de Bask gaat uiteindelijk voor het Duitse Kiefer Racing rijden. 

Foto: 2Snap

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?