zondag 21 april 2024

Lowes wint WK Supersport race

Er was een uitstekende start voor Kenan Sofuoglu tijdens de laatste race van het WK Supersport seizoen 2013. Vladimir Leonov ging na de eerste bocht buiten de baan en moest zich weer helemaal terug vechten, uiteindelijk kwam hij als achtste over de finish. Na de eerste doorkomst behoude Roberto Rolfo netjes de tweede plaats. Pata Honda rijder van der Mark ging op dat moment rond op een zesde plek. Om de aansluiting met de kopgroep niet te verliezen ging de Nederlander voorbij aan MV Agusta rijder Iddon en zette ook op dat moment de snelste ronde neer.  
 
 
In ronde zeven namen Sofuoglo en Lowes afstand van Rolfo en van der Mark. Michael kwam steeds dichter bij Rolfo en voerde de druk aardig op, maar kwam niet voorbij de Italiaan. 
 
 
Halverwege de race nam Sam Lowes de eerste plek over van Sofuoglo, maar een aantal ronden later laat Lowes de Turk aan zich voorbijkomen. In de achttiende ronde is het dan toch de Yamaha rijder die de koppositie overneemt en naar de overwinning rijdt. Micheal van der Mark grijpt net naast het podium en moet genoegen nemen met een vierde plaats, Roberto Rolfo maakt het Supersport podium in Jerez vol. 
 
 
Foto: 2snap.com
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen