Lowes wint WK Supersport race

Er was een uitstekende start voor Kenan Sofuoglu tijdens de laatste race van het WK Supersport seizoen 2013. Vladimir Leonov ging na de eerste bocht buiten de baan en moest zich weer helemaal terug vechten, uiteindelijk kwam hij als achtste over de finish. Na de eerste doorkomst behoude Roberto Rolfo netjes de tweede plaats. Pata Honda rijder van der Mark ging op dat moment rond op een zesde plek. Om de aansluiting met de kopgroep niet te verliezen ging de Nederlander voorbij aan MV Agusta rijder Iddon en zette ook op dat moment de snelste ronde neer.  
 
 
In ronde zeven namen Sofuoglo en Lowes afstand van Rolfo en van der Mark. Michael kwam steeds dichter bij Rolfo en voerde de druk aardig op, maar kwam niet voorbij de Italiaan. 
 
 
Halverwege de race nam Sam Lowes de eerste plek over van Sofuoglo, maar een aantal ronden later laat Lowes de Turk aan zich voorbijkomen. In de achttiende ronde is het dan toch de Yamaha rijder die de koppositie overneemt en naar de overwinning rijdt. Micheal van der Mark grijpt net naast het podium en moet genoegen nemen met een vierde plaats, Roberto Rolfo maakt het Supersport podium in Jerez vol. 
 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.