13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Sykes wereldkampioen Superbike

Spannend was de wedstrijd niet te noemen tot aan de laatste twee ronden, want er werd erg behouden gereden. Laverty kwam goed weg bij de start samen met Sykes, Melandri stoomde door naar de derde plek. De drie kopmannen sloegen aan het begin van de wedstrijd een klein gaatje, niet veel later sloot Elias aan. BMW rijder Melandri ging in de tweede ronde voorbij aan Sykes. Voor Sykes was deze plek genoeg om de titel te pakken.
 
 
In de vijfde ronde slaan Laverty en Melandri een klein gaatje ten opzichte van Sykes en Guintoli. Elias rijdt een eenzame race op enige afstand van de twee rijders. Naarmate de race vorderde werd het gat met plek drie en vier groter. 
 
 
Halverwege de wedstrijd voert Melandri de druk op bij Laverty en neemt in de twintigste ronde de eerste plaats over door erg laat te remmen. In de laatste ronde in laatste bocht komt Laverty buitenom toch nog voorbij aan Melandri en pakt zo de overwinning. De nieuwe wereldkampioen Tom Sykes mag plaatsnemen op de derde tree van het podium.   
 
 
Foto: 2snap.com
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen