Sykes wereldkampioen Superbike

Spannend was de wedstrijd niet te noemen tot aan de laatste twee ronden, want er werd erg behouden gereden. Laverty kwam goed weg bij de start samen met Sykes, Melandri stoomde door naar de derde plek. De drie kopmannen sloegen aan het begin van de wedstrijd een klein gaatje, niet veel later sloot Elias aan. BMW rijder Melandri ging in de tweede ronde voorbij aan Sykes. Voor Sykes was deze plek genoeg om de titel te pakken.
 
 
In de vijfde ronde slaan Laverty en Melandri een klein gaatje ten opzichte van Sykes en Guintoli. Elias rijdt een eenzame race op enige afstand van de twee rijders. Naarmate de race vorderde werd het gat met plek drie en vier groter. 
 
 
Halverwege de wedstrijd voert Melandri de druk op bij Laverty en neemt in de twintigste ronde de eerste plaats over door erg laat te remmen. In de laatste ronde in laatste bocht komt Laverty buitenom toch nog voorbij aan Melandri en pakt zo de overwinning. De nieuwe wereldkampioen Tom Sykes mag plaatsnemen op de derde tree van het podium.   
 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.