dinsdag 28 maart 2023

Laverty pakt dubbel op Jerez

Grote ontbrekende bij de start van de race was Marco Melandri. Na de eerste race krijg hij meteen een andere schoen aangegeven en door enkel problemen deed de Italiaan niet mee aan de tweede race. Sykes pakte na de start snel de leiding, er zal veel druk van zijn schouders zijn afgevallen na het behalen van de titel in de eerste race. Sykes, Laverty en Guintoli sloegen een gat naar de rest van het veld in de vierde ronde.   
 
 
Haslam moest net als in de eerste race zich terugtrekken door elektronische problemen. Sykes en Laverty namen in de eerste helft van de race afstand van Guintoli, in de negende ronde was het gat al meer dan twee seconden. Elias lag op een vierde plaats gevolgd door Davies. 
 
 
In de veertiende ronde kwam Laverty voorbij aan Sykes. De Kawasaki rijder moest alle zeilen bijzetten om de Aprilia rijder te blijven volgen. Het lukte Sykes uiteindelijk niet om in het spoor te blijven van Laverty. De Ier reed met zijn Aprilia naar de overwinning en pakt zo de dubbel. Sykes eindigde als tweede en Guintoli maakte het podium vol. 
 
 
Foto: 2snap.com
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image