Laverty pakt dubbel op Jerez

Grote ontbrekende bij de start van de race was Marco Melandri. Na de eerste race krijg hij meteen een andere schoen aangegeven en door enkel problemen deed de Italiaan niet mee aan de tweede race. Sykes pakte na de start snel de leiding, er zal veel druk van zijn schouders zijn afgevallen na het behalen van de titel in de eerste race. Sykes, Laverty en Guintoli sloegen een gat naar de rest van het veld in de vierde ronde.   
 
 
Haslam moest net als in de eerste race zich terugtrekken door elektronische problemen. Sykes en Laverty namen in de eerste helft van de race afstand van Guintoli, in de negende ronde was het gat al meer dan twee seconden. Elias lag op een vierde plaats gevolgd door Davies. 
 
 
In de veertiende ronde kwam Laverty voorbij aan Sykes. De Kawasaki rijder moest alle zeilen bijzetten om de Aprilia rijder te blijven volgen. Het lukte Sykes uiteindelijk niet om in het spoor te blijven van Laverty. De Ier reed met zijn Aprilia naar de overwinning en pakt zo de dubbel. Sykes eindigde als tweede en Guintoli maakte het podium vol. 
 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.